Grillowany bakłażan i czerwona papryka z izraelskim kuskusem

Grillowany bakłażan i czerwona papryka z izraelskim kuskusem
Grillowany bakłażan i czerwona papryka z izraelskim kuskusem może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.13 za porcję. Jedna porcja zawiera 228 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Mieszanka izraelskiego kuskus, Prażone tahini, szalotka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest przyniesiony przez Chow. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 70%. Podobne przepisy to Grillowany bakłażan i czerwona papryka z izraelskim kuskusem, Sałatka Z Bakłażana Z Izraelskim Kuskusem I Bazylią, oraz Bakłażan i sos pomidorowy z izraelskim kuskusem.

Instrukcje

1
Umieścić sok z cytryny i tahini w dużej misce i ubijać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
TahiniTahini
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
BowlBowl
2
Dodać czosnek i szalotka i mieszać do połączenia. Podczas ubijania w sposób ciągły, powoli skropić 2 łyżki oliwy z oliwek, aż do całkowitego włączenia; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodać kuskus i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż światło złoty kolor i tosty, o 3 protokół.Ostrożnie dodać wodę (mieszanina może się rozpylać), doprawić solą i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu, aż kuskus będzie miękki, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
WodaWoda
SólSól
5
Dobrze spuścić przez sitko o drobnej siatce. Jeszcze ciepły, dodaj kuskus do zastrzeżonego dressingu tahini i wymieszaj, aby połączyć. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KuskusKuskus
TahiniTahini
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
6
Podgrzej patelnię do grilla lub grilla na zewnątrz do wysokości (około 450 ° F do 288°). W międzyczasie ułóż plasterki bakłażana i czerwonej papryki na blasze do pieczenia i natrzyj obie strony pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem.Gdy grill jest gotowy, umieścić plastry bakłażana i pieprzu na grillu i gotować, odkryte, przerzucanie w połowie, aż rumiane i ciemne znaki grill pojawiają się po obu stronach, o 6 do 8 minut Razem dla bakłażana i 10 do 12 minut Razem dla czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BakłażanBakłażan
PieprzPieprz
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
GrillGrill
7
Przełożyć na deskę do krojenia.Gdy warzywa będą wystarczająco chłodne, pokrój je w drobną kostkę i dodaj do kuskusu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
KuskusKuskus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
8
Posypać natką pietruszki i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
9
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia65
Magazyn