Grillowany ananas o zapachu kardamonu z lodami waniliowymi
Grillowany ananas o zapachu kardamonu z lodami waniliowymi to bezglutenowe przystawka. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 291 kalorii. Jeśli masz, masło, melasa o łagodnym smaku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lody Waniliowe Chai, Świeże lody brzoskwiniowe z brzoskwiniami o zapachu wanilii, oraz Lody Z Kardamonem Waniliowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło). Przynieś melasę, masło i kardamon, aby gotować w ciężkim średnim rondlu na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby stopić masło. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z sokiem z limonki. (Może być wykonany 4 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.
Rund ananasa posmarować olejem z orzeszków ziemnych.
Posypać solą i pieprzem. Grillować do złotego koloru i lekko zwęglone, szczotkowanie szkliwem z każdej strony w ciągu ostatnich 30 sekund gotowania, około 4 minut na stronę. Podziel ananasa na 6 talerzy. Top z lodami waniliowymi, a skropić pozostałą glazurą.