Grillowany łosoś z sałatką ogórkową
Grillowany łosoś z sałatką ogórkową to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 609 kalorii, 71g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 8,12 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odebrać sos, sok z cytryny, sockeye łososia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Grillowany łosoś z sałatką ogórkowo-jogurtową, Grillowany Łosoś Z Sałatką Ogórkową (Australia), oraz Grillowany łosoś teriyaki z sałatką ogórkową.
Instrukcje
Połącz jogurt, koperek, olej, sok z cytryny, sól i pieprz w misce. Przykryć i schłodzić do momentu użycia.
Rozgrzać grill do średniej-wysokiej (około 450).
Ogórki pokroić wzdłuż na cienkie paski papieru, najlepiej z mandoliną. Włożyć do miski z ziołami i szalotką; schłodzić do momentu użycia. W innej misce wymieszaj olej, sok z cytryny, sól i pieprz; odstaw sos na bok.
Przygotować łososia: natrzeć olejem i posypać solą i pieprzem. Złóż 12-przez 20-in. arkusz folii o dużej wytrzymałości w połowie w poprzek. Końcówką noża przebijaj otwory w folii o średnicy około 2 cali. osobno. Olej jedną stronę folii.
Ustaw folię z naoliwioną stroną na ruszcie do gotowania. Filety ustawić lekko oddzielone, od strony skóry w dół, na folii. Grill, przykryte, aż ryba jest ledwo gotowane przez, 7 do 12 minut. Za pomocą szerokiej szpatułki przesuń rybę ze skóry na talerz i namiot z folią. Jeśli chcesz chrupiącą skórę, nadal gotować skórę na folii, aż ostry, 2 do 3 więcej minut.
Zdjąć folię z grilla, następnie delikatnie odkleić skórę palcami lub szeroką szpatułką (skóra może się rozerwać na kawałki).
Na talerzach nałóż chrupiącą skórkę, jeśli używasz, a łososia ułóż na wierzchu. Wyrzuć płyn z mieszanki ogórka w misce, a następnie szybko Wrzuć mieszaninę z sosem i kopcem na rybie.
Dekoruj gałązkami świeżego koperku.
Podawać natychmiast z sosem jogurtowym (skóra łososia zmięknie w stanie stojącym).
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.