Grillowanie: Negimaki
Grillowanie: Negimaki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje $4.05 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 353 kalorie. Ten przepis od Serious Eats ma 322 fanów. Mieszanka rodzaju ognia: bezpośredni, cukier, sake i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak-szparagi Negimaki, Wołowina I Szparagi Negimaki, oraz Kale-and-Scallion Negimaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 2 ćwiartki wody do wrzenia w średnim garnku na średnim ogniu.
Dodać 1/2 łyżki soli, następnie blanszować szalotki aż tylko zmięknie, o 45 sekund.
Usuń szalotki do miski z lodowatą wodą.
Przenieś szalotki na ręczniki papierowe, aby osuszyć i osuszyć.
Pokrój stek z boku ziarna, trzymając duży nóż pod kątem 30 stopni do deski do krojenia, na 12 1/8-calowe plastry grubości, które są 1 1/2 do 2 cali szerokości. Ułóż plasterki 1 cal od siebie na plastikowej folii, a następnie przykryj innym kawałkiem plastikowej folii i Funt plasterki do około 1/16 cala grubości.
Ułóż 3 plastry wołowiny obok siebie, nakładając plastry lekko tworząc 6-calowy kwadrat.
Posypać lekko solą, a następnie ułożyć 3 szalotki na mięsie w kierunku ziarna. Ciasno zwinąć mięso wokół szalotki i zawiązać sznurkiem kuchennym na końcach i tam, gdzie plasterki mięsa nakładają się na siebie. Powtórz z pozostałym mięsem i szalotkami.
Wymieszaj sake, mirin, sos sojowy i cukier w małej misce, aż cukier się rozpuści. Włóż bułki do małego naczynia i zalej je marynatą, obracając się do płaszcza. Marynować, obracając od czasu do czasu, podczas przygotowywania grilla, 15 do 30 minut.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozprowadź węgle równomiernie na całej powierzchni rusztu węglowego. Ustawić ruszt do gotowania na miejscu, przykryć skrzelem i pozostawić do rozgrzania na 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania. Bułki grillowe, zastrzegając marynatę, aż dobrze wysmarowane ze wszystkich stron, 2 do 3 minut na stronę.
Przenieś do deski do krojenia i pozostaw na 5 minut.
Gdy mięso odpoczywa, zalewamy marynatą do małego garnka. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować, aż lekko zgęstnieje, 3 do 5 protokół.
Odetnij i wyrzuć sznurek z rolek negimaki.
Pokrój roladę na 6 1-calowych plasterków. Ułóż bułki na talerzu i skropić sosem.