Grillowane słodkie ziemniaki posmarowane olejem przyprawowym

Przepis na Grillowane słodkie ziemniaki smarowane olejem przyprawowym można przygotować w około 25 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 6 g tłuszczu i łącznie 197 kalorii. Ten przepis służy 4 osobom. Za 67 centów za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań w bardzo przystępnej cenie. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Dzięki temu przepisowi czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Mieszanka oleju rzepakowego, soli i pieprzu, mielonej papryki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, lakto ovo-wegetariańskiej i całej 30. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 46% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Zwęglone słodkie ziemniaki z miodem i oliwą z oliwek, puree ze słodkich ziemniaków w pięciu przyprawach i słodkie ziemniaki pieczone w piecu paleo w oleju kokosowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj olej, kminek, paprykę i cynamon.
Odstaw w temperaturze pokojowej na czas przygotowania ziemniaków.
Włóż ziemniaki do średniego rondla, postaw na średnim ogniu i zalej zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, ale nadal twarde, około 15 minut.
Odcedzić i lekko ostudzić, a następnie pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala.
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu.
Ziemniaki posmaruj z każdej strony oliwą z przyprawami, dopraw solą i pieprzem do smaku. Grilluj, aż uzyskasz lekko złocisty kolor z każdej strony i po prostu się ugotuj, około 3 minuty na stronę. Kontynuuj szczotkowanie pozostałym olejem podczas grillowania.
Przełożyć na półmisek i podawać.