Grillowane szaszłyki z krewetek z sosem sojowym, świeżym imbirem i prażonym sezamem
Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 98 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 155 kalorii, 8G białka, oraz 13g tłuszczu. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, ocet winny, drewniane szaszłyki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 19 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Gotowane krewetki z opiekanym sosem sezamowo-imbirowym, Krewetki z grilla w stylu Scampi z sosem sojowym, świeżym imbirem i czosnkiem, oraz Przyprawa azjatycka przetarta żeberkami z ananasowo-imbirowym sosem BBQ i czarno-białym sezamem.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Moczyć drewniane szaszłyki w zimnej wodzie przez 1 godzinę. Wątek 1 krewetki na każdym szaszłyku tak, że krewetki leżą płasko.
Ubić razem soję, czosnek, imbir, olej sezamowy, ocet winny biały, sok z limonki i olej z orzeszków ziemnych razem w małej misce.
Umieść szaszłyki z krewetek na talerzu i skropić olejem z orzeszków ziemnych, aby lekko płaszcz. Doprawić solą i pieprzem.
Grill grzewczy. Krewetki Grill 2 minut na stronie lub aż tylko gotowane przez.
Krewetki ułożyć na półmisku, skropić winegretem i posypać sezamem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Anne Amie Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Anne Amie Pinot Gris
Aromaty cytryny, mandarynki, kwiatu lipy, kwiatu pomarańczy. Smak owoców pestkowych, chrupiących jabłek, azjatyckiej gruszki, kardamonu. Wykończenie ma suchą, długą, mineralność.Sugerowane połączenia pokarmowe: pieczony kurczak, małże, sery, grillowana kabaczka.