Grillowane Steki Z Łososia

Grillowane Steki Z Łososia
Grillowane steki z łososia pieprzowego to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 34g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 280 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 4,13 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, sól, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowane steki z łososia z sosem Chipotle-Ponzu i grillowaną fasolką szparagową, Grillowane Steki Z Łososia, oraz Grillowane steki Rib-Eye z paloną salsą pieprzową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Posyp popękany pieprz równomiernie po obu stronach każdego steku z łososia i umieść steki w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Popękany PieprzPopękany Pieprz
Stek Z łososiaStek Z łososia
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Połącz ocet i 6 kolejnych składników (ocet przez czosnek) w małej misce; dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wlać mieszaninę octu na steki; przykryć i marynować w lodówce 1 godzinę, obracając steki od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
StekStek
4
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Wyjąć steki z naczynia, zastrzegając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
StekStek
6
Umieść steki na stojaku grillowym pokrytym sprayem do gotowania i grilluj 5 minut z każdej strony, często fastrygując połową zarezerwowanej marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
MarynataMarynata
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Pozostałą połowę marynaty i skrobi kukurydzianej połączyć w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia i gotować 1 minutę lub aż zgęstnieje, stale mieszając trzepaczką do drutu. Łyżka około 1 łyżka sosu na każdym steku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
MarynataMarynata
SOSSOS
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia86
Magazyn