Grillowane steki z tuńczyka z papryczką jalapeno

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, paleolitycznych i pierwotnych do swojej skrzynki z przepisami, grillowane steki z tuńczyka z papryczkami jalapeno mogą być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest dla 4 osób. To danie główne ma 199 kalorii , 27 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Za 4,01 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes wymaga steków z tuńczyka ahi, czosnku, soli i pieprzu oraz soku z limonki. Ten przepis podoba się 65 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 45 minut . Czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy dzięki temu przepisowi. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 99% , co jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Steki z polędwicy wołowej z podsmażanymi pieczarkami i winegretem z czerwonego wina , Steki nacierane papryką i kolendrą z salsą pomarańczowo-kolendrową i Steki z pesto, pomidorami i serem feta .
Instrukcje
W naczyniu o płaskim dnie wymieszaj trzepaczką oliwę z oliwek, sok z limonki, papryczkę jalapeno, czosnek, sól i pieprz.
Umieść steki z tuńczyka w naczyniu, obracając je, aby całkowicie pokryć marynatą. Schłodź przez 20 minut.
Rozgrzej grill ogrodowy do wysokiej temperatury i lekko natłuść ruszt.
Smażyć steki, aż będą jędrne i gorące w środku, przez 5–7 minut z każdej strony.