Grillowane steki Rib-Eye z pieczoną papryką

Grillowane steki Rib-Eye z pieczoną papryką
Grillowane steki Rib-Eye z pieczoną papryką mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 619 kalorii, 42g białka, oraz 47 g tłuszczu na porcję. Na 5,56 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz paprykę, paprykę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowane steki Rib-Eye z paloną salsą pieprzową, Grillowane steki hamburgerowe z pieczoną cebulą, oraz Grillowane steki Rib-Eye z pieczonym rozmarynem ziemniaki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ubij 1/3 szklanki oleju, tymianek, pikantny i 2 łyżeczki anchois w szklanym naczyniu 13x9x2-cala, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
TymianekTymianek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Dodaj steki; obrócić do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
3
Odstawić w temperaturze pokojowej 1 godzinę, lub przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
4
Char wszystkie papryki nad płomieniem gazowym, w brojlerze lub na grillu, aż poczerniały ze wszystkich stron. Paprykę umieścić w papierowej torbie 10 minut. Obrać, posadzić i pokroić paprykę w paski o szerokości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
5
Wymieszać 1/3 szklanki oleju, 2 łyżeczki anchois i czosnek w dużej misce do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Dodaj paprykę. Doprawić solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić paprykę do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PaprykaPapryka
7
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
8
Wyjąć steki z marynaty; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
StekStek
9
Steki posypać solą i pieprzem. Steki z grilla do pożądanej doneness, około 6 minut na stronie średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Przenieś do deski do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
11
Odstawić 5 minut.
12
Steki pokroić po przekątnej na cienkie plasterki. Podziel mięso między talerze. Łyżka papryki obok mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
StekStek
MięsoMięso
13
Wlać soki z deski do krojenia na paprykę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
14
Posypać natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Maddalena Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia53
Magazyn