Grillowane steki Porterhouse z mieszaną zieloną sałatką

Grillowane steki Porterhouse z mieszaną zieloną sałatką
Grillowane steki Porterhouse z mieszaną zieloną sałatką to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 181 kalorii, 2G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do 4 Lipca. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz pod ręką wodę, oliwę z oliwek, ocet balsamiczny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Grillowane steki Porterhouse z mieszaną zieloną sałatką, Grillowane Steki Porterhouse, oraz Grillowana Sałatka Mieszana Zielona dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przeciery anchois z octem w blenderze. Przy włączonym silniku dodaj olej w wolnym strumieniu i mieszaj aż do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
OcetOcet
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Przenieść do miski. Jeśli dressing jest zbyt gęsty, ubij w wodzie po 1 łyżeczce na raz, aby uzyskać cienką do pożądanej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Steki osuszyć i obficie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StekStek
5
Rozgrzać naoliwioną patelnię grillową na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąca, ale nie będzie palić, następnie steki grillowe, partiami, jeśli to konieczne, aż dobrze zarumienione po obu stronach, łącznie około 14 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Przenieść steki do płytkiej patelni do pieczenia i piec w środku piekarnika, aż termometr instant-read włożony 2 cali w najgrubszą część mięsa (nie dotykać kości) rejestruje 52°, O 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Przenieść steki do deski do krojenia, rezerwując soki mięsne na patelni i odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
PatelniaPatelnia
8
Wrzucić zieleninę, pietruszkę i oliwki z wystarczającą ilością dressingu, aby płaszcz i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pietruszka-naćPietruszka-nać
ZieloniZieloni
OliwkiOliwki
9
Stek pokroić na cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
StekStek
10
Skropić zarezerwowanymi sokami z patelni lub pozostałym winegretem i podawać z sałatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rabble Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Rabble Merlot
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn