Grillowane sardynki Monterey z cytryną i ziołami
Grillowane sardynki z cytryną i ziołami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 214 kalorii. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, kolendrę, sardynki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowane Sardynki Monterey, Bruschetta ze świeżymi sardynkami Monterey, oraz Grillowane Sardynki, Zwęglona Cytryna I Chiles.
Instrukcje
Umieść sardynki w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 11 x 7 x 2 cale.
Rybę posypać 1 łyżeczką grubej soli. Przykryć i przechowywać w lodówce 30 minut.
W międzyczasie przygotuj grilla (średnio-wysokie ciepło).
Połącz kolendrę, pietruszkę i skórkę cytryny w małej misce.
Oliwki i cebulę wymieszać w innej małej misce.
Sardynki posmarować lekko olejem.
Posypać połowę mieszanki ziół na sardynki; włączyć do herbu. Grilluj sardynki, aż po prostu nieprzejrzyste w środku, 1 do 2 minut na stronę, w zależności od wielkości.
Ułóż sardynki na talerzu.
Posypać mieszaniną oliwkową, a następnie pozostałą mieszanką ziołową.
Posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Dekoruj cytrynowymi klinami.
Umieść dwie puszki odsączonych sardynek zapakowanych w olej (widoczne kości usunięte), 1/4 szklanki posiekanej czerwonej cebuli, 1/4 szklanki świeżych liści pietruszki, 1/4 szklanki świeżych liści kolendry i szczyptę soli w procesorze; zmiksuj, aby połączyć.
Dodać kilka łyżek soku z cytryny i oliwy z oliwek; proces do gładkiej.
Rozprowadzić na tostowanych plastrach bagietki.
Posypać startą skórką cytryny i posiekanycilantro i skropić oliwą z oliwek.