Grillowane Portabellas z kuskusem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj grillowanych Portabellas z kuskusem. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 205 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.82 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz coulis pieprz, pieprz świeżo zmielony, zielona cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Portabellas Nadziewane Z Grilla, Grillowany Tuńczyk z grillowanym Ratatouille kuskus i Dekonstruowanym Pesto, oraz Mozzarella Portabellas.
Instrukcje
Odciąć i wyrzucić wszelkie łodygi z czapek grzybowych; delikatnie spłukać Czapki i dobrze osuszyć. Opłukać zieloną cebulę; odciąć i wyrzucić końce. W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek i sok z cytryny.
Pędzel gładkie boki czapek grzybowych i zielonej cebuli z mieszaniną oleju.
Połóż grzyby, gładką stronę w dół i zieloną cebulę na grillu na gorących węglach lub na dużym ogniu na grillu gazowym( możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); zamknij pokrywę, jeśli używasz grilla gazowego. Obróć cebulę w razie potrzeby, aż lekko rumiane ze wszystkich stron, 2 do 3 minut w sumie. Szczypcami, przenieść na talerz. Gotować grzyby bez obracania, aż kuleją i zaczną uwalniać swoje soki, 3 do 5 minut. Z szeroką szpatułką, przenieść, gładką stroną w dół, do 9-na 13-calową patelnię do pieczenia.
Pieczarki skropić równomiernie octem i posypać pieprzem.
Dodaj 1/4 szklanki bulionu warzywnego na patelnię. Przykryć i piec w piekarniku regularnym 300 lub konwekcyjnym do gorąca, 5 do 10 minut.
Tymczasem, w 1-do 2-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić pozostałe 1/2 bulion filiżanki do wrzenia. Wymieszać z kuskusem. Przykryć i zdjąć z ognia.
Odstawić do wchłonięcia płynu, około 5 minut. Puszysty kuskus widelcem. Jeśli wydaje się zbyt suchy, wymieszaj 3 do 5 łyżek płynu z czapek grzybowych. Natkę pietruszki wymieszać.
Pieczarki układamy gładko na talerzach. Wierzch równo z kuskusem. Łyżka pieprzu coulis równo wokół grzybów i udekorować zieloną cebulą.