Grillowane pieczywo z pomidorami i bazylią
Jeśli 52 grosze za porcję spada twój budżet, grillowane płaskorzeźby z pomidorami i bazylią mogą być niesamowite wegańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 183 kalorie, 6G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz sól, ciepłą wodę, oliwę z oliwek extravirgin i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowany łosoś z pomidorami i bazylią, Grillowany kurczak z bazylią i pomidorami, oraz Grillowana miecznik z pomidorami i bazylią.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połączyć 1/4 szklanki mąki, 1/4 szklanki wody, i drożdże w dużej misce, mieszając trzepaczką; odstawić 30 protokół. Wymieszać 2 szklanki mąki, pozostał 1/2 szklanki wody, 1 łyżkę oleju i 3/4 łyżeczki soli. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię; posypać 1 łyżką mąki (ciasto będzie lekko lepkie). Zagnieść do uzyskania gładkości i elastyczności (około 8 minut).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Przygotować grill do średnio wysokiego ciepła.
Ciasto podzielić na 8 równych porcji. Pracując z jedną porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), zwiń każdą porcję w 6-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni.
Na lekko posypanej mąką blasze ułożyć krążki ciasta.
Umieść kółka ciasta na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania i grilluj 2 minuty z każdej strony lub do złotego i chrupiącego.
Aby przygotować polewę, połącz ocet, 1 łyżkę oleju, 1/2 łyżeczki soli, pieprzu i czosnku w średniej misce, mieszając trzepaczką.
Dodaj pomidory, i wrzucić delikatnie do herbu. Łyżka 1/2 szklanki mieszanki pomidorowej na każdy płaski chleb; posypać każdy płaski chleb 2 łyżki bazylii.