Grillowane Panini Warzywne
Grillowane Panini warzywne wymaga ok. 30 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 220 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 30 fanów. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz pieczoną paprykę, pomidory, Japońskie bakłażany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowane Panini Warzywne, Grillowane Panini Warzywne, oraz Grillowane warzywa i Mozzarella Panini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu.
Skropić olej na plastry bakłażana, cukinii i cebuli, a następnie posypać solą i pieprzem. Praca w partiach, grill bakłażan, cukinia, i cebula, aż będą miękkie i grill znaki pojawiają się, o 4 minut na stronie. Całkowicie fajne.
Każdą bagietkę pokroić na 6 sztuk. Pracując z jednym kawałkiem bagietki na raz, pokrój na pół i rozłóż obie strony pesto. Pracując z dolnym kawałkiem bagietki, Stos 2 plastry bakłażana, 2 plastry cukinii, 1 plaster cebuli, 1 plaster pomidora, 1 plaster mozzarelli i 1 plaster pieczonej papryki.
Umieścić górną połowę bagietki na wierzchu i kontynuować pozostałą bagietkę. (Kanapki można zrobić 4 godziny wcześniej. Owinąć dobrze folią i przechowywać w lodówce.)
2 szklanki świeżych liści bazylii
1/4 szklanki prażonych orzeszków piniowych
1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
1/3 szklanki (około) oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
1/2 szklanki tartego parmezanu
W blenderze, pulse bazylii, orzechów pinii, czosnek, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, aż drobno posiekane. Gdy blender nadal działa, stopniowo dodawaj wystarczającą ilość oleju, aby uzyskać gładką i gęstą konsystencję.
Przenieść pesto do średniej miski i wymieszać w 1/2 szklanki sera. Doprawić pesto solą i pieprzem do smaku. (Pesto może być wykonane 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)