Grillowane małże z masłem cytrynowo-imbirowym i grillowaną bagietką
Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 290 kalorii, 11g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje 90 centów za porcję. 20 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jeśli masz szalotkę, masło, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowane Małże Z Masłem Cytrynowo-Imbirowym, Grillowane małże Manila z cytrynowym masłem ziołowym, oraz Imbirowo-ziołowe małże grillowane z pomidorową Bruschettą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować grilla (wysokie ciepło). Za pomocą szpatułki wymieszaj masło, mieloną szalotkę, mieloną świeżą pietruszkę, świeży sok z cytryny, mielony świeży imbir i drobno startą skórkę cytryny w małej misce; doprawić do smaku solą i pieprzem. Cienko rozprowadzić masło cytrynowo-imbirowe na 1 stronie każdej kromki chleba. Ułóż małże w pojedynczej warstwie w jednorazowej aluminiowej patelni.
Umieść patelnię na grillu, przykryj grilla i gotuj tylko do otwarcia Małży, 8 do 10 minut (odrzuć wszelkie małże, które nie otwierają się).
Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść grillowane małże do 2 płytkich misek. Pieczywo grillowane, aż lekko zwęglone, 1 do 2 minut na stronę.
Dodać pozostałe masło cytrynowo-imbirowe do soków na patelni; mieszać na grillu, aż się stopi.
Wlać soki z patelni na małże.
W porcji: kalorie (kcal) 476,6, % kalorii z tłuszczu 47,3, tłuszcz (G) 25,0, tłuszcz nasycony (G) 14,1, Cholesterol (mg) 105,6, węglowodany (g) 37,4, błonnik pokarmowy (g) 1,9, cukry ogółem (g) 2,1, Białko (g) 22,7
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże działa bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.