Grillowane małże na pół skorupki z imbirem Mignonnette

Grillowane małże na pół skorupki z imbirem Mignonnette
Grillowane małże na pół skorupki z imbirem Mignonnette wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 144 kalorie, 6G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, pescatariańskie i דל פחמימות,zne dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka hard-łuskane małże, takie jak littlenecks, ocet ryżowy, imbir i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Grillowane małże na pół skorupki z imbirem Mignonnette, Ostrygi na pół muszli z marynowaną salsą imbirową, oraz Ostrygi na pół muszli z grillowaną salsą ogrodową.

Instrukcje

1
Wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem grubej soli i małży (aby zrobić sos mignonnette).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
MałżeMałże
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne w dolnej części grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Przykryj duży talerz warstwą grubej soli o grubości 1/2 cala, aby utrzymać małże w miejscu do serwowania. Chwyć 1 małż w ręczniku kuchennym z jego" zawiasem " skierowanym ku tobie. Pracując nad miską, aby złapać Likier Małży, wsuń nóż między 2 muszle w punkcie przeciwległym zawiasu i obracaj małże, przesuwając nóż między muszlami, aż nóż osiągnie zawias.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
AlkoholAlkohol
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MałżeMałże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
NóżNóż
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Przeciąć zawias, uważając, aby uniknąć uderzenia w środek małża. Otwarte muszle, przesuwny nóż wzdłuż spodu górnej skorupy, aby odłączyć go od małża. Wyciągnij górną skorupę i wyrzuć, utrzymując małże w dolnej skorupie, i wsuń nóż pod małże, aby poluzować, zachowując jak najwięcej likieru małży w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
AlkoholAlkohol
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Gdy ogień jest umiarkowanie gorący (możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund), Ustaw stojak na grillu. Używając szczypiec, ułóż małże na pół muszli w 1 warstwie na stojaku i łyżka na nich zarezerwowanego alkoholu. Gdy Likier Małży osiągnie wrzenia, pozostawić małże do grillowania, odkryte, aż tylko gotowane przez, 3 do 4 protokół. Ostrożnie przenieść małże szczypcami do talerza i mżawka z mignonnette.
Składniki, których będziesz potrzebować
AlkoholAlkohol
MałżeMałże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
SzczypceSzczypce
1
* Małże można gotować pod brojlerem na płytkiej patelni pokrytej solą. Broil 5 do 7 cali od ciepła, aż tylko gotowane przez, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
BrojlerBrojler

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 62 dolarów za butelkę.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn