Grillowane małże z masłem czosnkowym
Ten przepis służy 6 i kosztuje 58 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 197 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu. Jest idealny do 4 Lipca. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka soli morskiej i pieprzu, masło, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowane Małże Z Masłem Czosnkowym, Grillowane małże z masłem cytrynowo-imbirowym i grillowaną bagietką, oraz Linguini z małżami i sosem maślanym czosnkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill lub Wielkie ruszty na średnim ogniu.
Szoruj i opłucz małże. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Roztopić 3 łyżki masła w rondlu 1-quart na małym ogniu, aż będzie spieniony.
Dodać czosnek i saute, mieszając, aż będzie pachnący, ale nie kolor, o 30 sekund.
Dodaj białe wino i śmietanę, zwiększ ciepło do średnio wysokiego i zmniejsz o połowę, około 8 minut.
Dodać pozostałe masło 1 kawałek na raz, ubijając stale, aż sos będzie błyszczący, emulguje, i wystarczająco grube, aby pokryć tył łyżki.
Dodać szczypiorek i doprawić solą i pieprzem. Utrzymuj SOS ciepły, aż będzie gotowy do podania.
Ustaw małże littleneck na grillu lub wielkich rusztach lub umieść je bezpośrednio na grillu. Gotować małże bez obracania ich. Jak tylko małże się otworzą, po 8-10 minutach, ostrożnie przenieś je szczypcami na talerz (lub talerze) z solą kamienną. Jeśli używasz Wielkiej kratki, nie będzie to konieczne. Użyj szczypiec, aby podważyć górne muszle. Łyżka 1 łyżeczka sosu na każdym małży i podawać natychmiast.