Grillowane krewetki z tatarem pomidorowym Cherokee i Oxheart
Grillowane krewetki z tatarem z pomidorów Cherokee i Oxheart to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 106 kalorii, 12g białka, oraz 6G tłuszczu. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz bazylia plus dodatkowe liście, gruba sól koszerna plus dodatkowe, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tartinki z szynką i serem z sałatką z pomidorów Cherokee Purple, Tatar Pomidorowy, oraz Węgiel Grillowane krewetki i kalmary z grillowanymi cytrynami i wędzonymi pomidorami-czarna oliwka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić wszystkie pomidory w kostkę 1/3 cala; umieścić w dużej misce.
Dodać 1 łyżeczkę fleur de sel; wrzucić.
Przenieś pomidory do sitka ustawionego nad dużą miską; odstawić 45 minut, aby dobrze spuścić, często podrzucając.
Przełożyć pomidory do średniej miski; wymieszać posiekaną bazylią, 1 łyżką oliwy z oliwek, czosnkiem i szalotką. Doprawić fleur de sel i zmielonym czarnym pieprzem.
Linia sześć 3/4-cup ramekins lub kubki budyniu z folii, pozostawiając długi zwis. Napełnij każdy ramekin skąpą mieszanką pomidorową 1/2 szklanki; naciśnij, aby zagęścić. Przykryj plastikowym zwisem, mocno naciskając. DO AHEAD: może być wykonany 2 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło). Otwórz plastikową folię na ramekinach. Odwróć 1 ramekin na każdą z 6 płytek, uwalniając mieszaninę pomidorową.
Umyć krewetki oliwą z oliwek; posypać fleur de sel i pieprzem. Krewetki z grilla, skorupa w dół, 1,5 minuty. Skręcić krewetki i grill tylko do nieprzejrzyste w centrum, o 1 1/2 minut dłużej. Ułóż 2 połówki krewetek na pomidorach na każdym talerzu.
Pozostałą 1 łyżkę oliwy skropić pomidorami, udekorować pełnymi liśćmi bazylii i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.