Grillowane krewetki z sosem Piri-Piri
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Grillowane krewetki z sosem Piri-Piri spróbować. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 5,57 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 370 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać wino, papryka chile, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 70%. Podobne przepisy to Kremowa zupa kalafiorowa z krewetkami Piri Piri, Camarao Grelhado Piri Piri (Grillowane krewetki z papryką), oraz Hiszpańska Tortilla z białą fasolą z sosem Piri-Piri.
Instrukcje
Aby przygotować grillowane krewetki, obrać krewetki, pozostawiając ogony nienaruszone. Począwszy od końca ogona, Motyl każdej krewetki, cięcie do, ale nie przez, tył krewetki.
Połącz krewetki, wino, 1 łyżka oleju, czosnek i cienko pokrojone papryki w dużej plastikowej torbie zip-top. Uszczelnić i marynować w lodówce 3 godziny, obracając torebkę od czasu do czasu.
Aby przygotować sos piri-piri, połączyć ocet, 1/4 szklanki oleju, sól i posiekaną paprykę; dobrze wymieszać trzepaczką.
Usuń krewetki z worka; rezerwy marynaty. Krewetki wątku na każdy z 6 (12-calowy) szaszłyki.
Umieść szaszłyki na stojaku grillowym pokrytym natryskiem do gotowania. Grill 7 minut z każdej strony lub do czasu zakończenia; włączyć i baste często z zastrzeżonej marynaty.
Usuń krewetki z szaszłyków; wrzucić z 1/4 Puchar Piri-Piri SOS.
Uwaga: pozostały sos piri-piri Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym.
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.
Ménage à Trois Limelight shines a spotlight on refreshing citrus flavors in the most dazzling way. Limelight is a new star with sexy orange blossom aromas that lead to zesty key lime and mouthwatering Granny Smith apple flavors that make you pucker up. A touch of honeysuckle sweetness and minerality balance the pronounced citrus notes before the curtains drop with a refreshingly crisp finish.