Grillowane Kotlety Jagnięce Charmoula

Grillowane Kotlety Jagnięce Charmoula
Grillowane kotlety jagnięce Charmoula to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $77.87 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 379g białka, 180 g tłuszczu, oraz w sumie 3282 kalorie. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz cayenne, laski cynamonu, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowane Kotlety Jagnięce Charmoula, Grillowane kotlety jagnięce z Charmoulą, oraz Grillowane Kotlety Jagnięce Charmoula Z Sosem Jogurtowym Z Kminkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Laski cynamonu podzielić na 1-calowe kawałki i drobno mielić partiami w elektrycznym młynku do kawy / przypraw z kolendrą, kminkiem i goździkami. Wymieszać razem z papryką i cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
KolendraKolendra
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PaprykaPapryka
GoździkiGoździki
KawaKawa
KminekKminek
2
Wymieszać 1/4 szklanki oleju i 1 łyżkę czosnku w dużej misce i dodać 25 kotletów jagnięcych, rzucając na płaszcz. Doprawić solą i wymieszać z 1/4 szklanki mieszanki przypraw i 1 szklanki kolendry do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlet JagnięcyKotlet Jagnięcy
KolendraKolendra
CzosnekCzosnek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Przenieść powlekaną jagnięcinę do zamykanych plastikowych torebek i pokryć pozostałe mięso w ten sam sposób. Marynować, schłodzone, co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
4
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Doprawić jagnięciną solą i grillować partiami na olejowanym stojaku około 4 minut z jednej strony, następnie 2 minuty z drugiej na średnio rzadkie. (Alternatywnie, broil lamb pod podgrzanym brojlerem 2 do 3 cali od ciepła.)
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Podawać jagnięcinę na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
1
1 (3-calowe) laski cynamonu
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
2
1 łyżka nasion kolendry
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
3
1 łyżka nasion kminku
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
4
3 całe goździki
Składniki, których będziesz potrzebować
Goździki CałeGoździki Całe
5
2 łyżki papryki (nie gorąca)
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
6
1/2 łyżeczki cayenne
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
7
3 łyżki oliwy z oliwek
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
8
1 łyżka drobno posiekanego czosnku
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
9
2 (8-żebrowe) stojaki jagnięce, szarpane do oka (około 2 3/4 lb. frenched)
Składniki, których będziesz potrzebować
Stojak BaranekStojak Baranek
10
4 szklanki posiekanej świeżej kolendry (4 duże pęczki)
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn