Grillowane kotlety jagnięce z musztardą Borowikową
Grillowane kotlety jagnięce z musztardą Borowikową to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 73 kalorie. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka wrzącej gorącej wody, masło, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowane kotlety jagnięce z musztardą Almy, Grillowane kotlety jagnięce z musztardowym sosem Barbecue, oraz Kotlety Jagnięce Z Musztardą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj grill do bezpośredniego gotowania na gorąco na średnio gorącym węglu drzewnym( średnio wysokie ciepło dla gazu); patrz procedura grillowania. Grzyby moczyć we wrzącej, gorącej wodzie (2 szklanki), aż zmiękną, około 20 minut. Wyjąć grzyby z wody i przecedzić płyn przez sito wyłożone papierowym ręcznikiem ustawione nad małym rondlem. Grubo posiekać grzyby.
Gotuj płyn grzybowy w rondlu, aż zmniejszy się do około 1/4 szklanki, 13 do 15 minut.
Ubij w musztardzie, masło i 1/8 łyżeczki pieprzu i gotuj na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 2 protokół. Wymieszać z grzybami.
Przełożyć do małej miseczki i lekko ostudzić. Wymieszać 2 łyżki natki pietruszki.
Tymczasem pulse rozmaryn, sól koszerna, czosnek i 1/2 łyżeczki pieprzu w robocie kuchennym do postaci grubej pasty, skrobanie w dół boki. Natrzyj olej na kotlety, a następnie równomiernie pokryj mieszanką rozmarynu.
Stojak na grill olejowy, następnie kotlety grillowe w 2 partiach, przykryte tylko w przypadku korzystania z grilla gazowego, obracając raz, od 4 do 6 minut na partię dla średnio rzadkich.
Musztardę borowików posypać pozostałą łyżką natki pietruszki i podawać z jagnięciną.
Avignonesi Rosso di Toscana '05
* Musztarda borowikowa, bez pietruszki, może być wykonana 1 dzień wcześniej i schłodzona. Doprowadzić do temperatury pokojowej, następnie wymieszać 2 łyżki natki pietruszki i posypać resztą.* Mieszankę rozmarynu można przygotować 8 godzin wcześniej i schłodzić.