Grillowane kotleciki jagnięce z czosnkiem, oliwą z oliwek, świeżym tymiankiem i grillowanymi cytrynami

Jeśli masz około 1 godziny i 55 minut do spędzenia w kuchni, grillowane kotlety jagnięce z czosnkiem, oliwą z oliwek, świeżym tymiankiem i grillowanymi cytrynami mogą być doskonałym bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i pierwotnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka, 4 g tłuszczu i łącznie 81 kalorii. Ten przepis służy 6 osobom. Za 1,06 dolara za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Można się nim delektować w dowolnym momencie, ale szczególnie nadaje się na Czwarty Lipca. Udaj się do sklepu i kup oregano, koperek, czosnek, cytryny i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 62%. Podobne przepisy to dorsz gotowany w oliwie z oliwek z cytrynami, kaparami i tymiankiem, grillowane na węglu drzewnym krewetki i kalmary z grillowanymi cytrynami i relishem z wędzonych pomidorów i czarnych oliwek oraz grillowane kotlety jagnięce z tapenadą z oliwek.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W płytkim, dużym naczyniu do pieczenia wymieszaj oliwę, czosnek i tymianek.
Dodaj kotlety i obróć do panierowania. Przykryj i marynuj przez 1 do 1 1/2 godziny w lodówce.
Wyjmij kotlety z lodówki na 20 minut przed grillowaniem.
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury i grilluj kotlety przez 5 do 6 minut z każdej strony, aby uzyskać średni stopień wysmażenia.
Wyjmij i odpocznij przez 2 minuty. Pokrój w pojedyncze kotlety.
Posmaruj przekrojoną stronę cytryn olejem i grilluj, przecięciem do dołu, na górze, przez 1 minutę. Obróć cytryny o 45 stopni, aby zrobić kreski i usuń.
Na talerz kotletów wyciśnij sok z 1 cytryny. Dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Udekoruj świeżymi gałązkami oregano i koperkiem.
Podawaj na talerzu pozostałe grillowane cytryny z kotletami.