Grillowane karczochy z dressingiem Green Goddess
Grillowane karczochy z dressingiem Green Goddess mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 6 porcji z 481 kalorii, 7G białka, oraz 44g tłuszczu każdy. Za $2.18 za porcję, ten przepis okładki 18% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką sardelę, oliwę z oliwek, szczypiorek i kilka innych składników, możesz to zrobić. 6 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Czwartego Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i pescatarian dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżką wynik 53%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Grillowane Ziemniaki Z Dressingiem Green Goddess, Grillowane warzywa z dressingiem Green Goddess, oraz Wegański SOS Green Goddess z grillowanymi wegetariańskimi Kabobami dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Odetnij wierzchołki karczochów, zdejmij małe liście, Przytnij łodygi i odetnij cierniste końcówki. W dużym garnku zagotuj 2 cale wody.
Dodaj 1 łyżkę soli koszernej, sok z 1 cytryny i karczochy. Przykryj i gotuj na parze, aż dno karczocha łatwo przebije, 20 do 40 minut, w zależności od wielkości.
Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, pokrój każdego karczocha wzdłuż na pół. Zeskrob i wyrzuć rozmyte centrum.
Rozgrzej grill do średniego bezpośredniego ciepła.
Posmaruj karczochy olejem, dopraw solą i pieprzem i grilluj pokrojoną stroną do dołu, aż lekko się zwęglą, 6 do 8 minut. Odwróć i krótko grilluj, aby podgrzać.
Ułóż karczochy na półmisku, skrop odrobiną dressingu Green Goddess i udekoruj ćwiartkami cytryny.
Połącz majonez, creme fraiche, pietruszkę, trybulę, estragon, szczypiorek, czosnek, filety z anchois i sok z cytryny w robocie kuchennym i przetwarzaj na gładką masę. Dopraw solą i pieprzem.
Dodaj łyżeczkę miodu lub do smaku. Przy uruchomionej maszynie skrop tylko tyle oleju, aby lekko zgęstniał. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut przed podaniem, aby smaki się stopiły.