Grillowane ciasta z ciecierzycy polenta ze szczypiorkiem i cytryną
Grillowane ciasta z ciecierzycy polenta ze szczypiorkiem i cytryną wymaga ok. 2 godziny i 4 minuty od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 453 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.93 za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 10 mówi, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz ciecierzycę, oliwę z oliwek, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowane ciasta z ciecierzycy polenta ze szczypiorkiem i cytryną, Grillowane krewetki ze szczypiorkiem Polenta, oraz Placki kukurydziane z cytrynowym szczypiorkiem Crème Fraiche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym rondlu na ruszcie z grilla.
Dodać cebulę i czosnek i gotować do miękkości.
Dodać ciecierzycę, bulion, sól i pieprz i gotować, aż ciecierzyca będzie bardzo miękka. *
Ostrożnie przenieść mieszaninę partiami do blendera i zmiksować na gładką masę. Powrót mieszaninę do rondla i doprowadzić do wrzenia. Powoli ubijaj polentę, stale mieszając i kontynuuj ubijanie, aż mieszanina zacznie bąbelkować. Zmniejszyć ogień do średniej i kontynuować gotowanie, mieszając drewnianą łyżką, aż mieszanina zostanie zagęszczona i ugotowana, około 30 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Rozprowadzić mieszaninę na blasze do pieczenia, przykryć plastikiem i umieścić w lodówce, aż ostygnie i bardzo twarde, około 4 godzin. Gdy polenta jest jędrna, wyjmij z lodówki i, za pomocą 2-calowej formy pierścieniowej, Wytnij okręgi polenty.
Rozgrzej grill do średniej wysokości.
Przyprawić koła polenta solą i pieprzem po obu stronach, posmarować olejem i grillować po obu stronach aż do złotego brązu, około 2 do 3 minut na stronę.
Zdjąć z grilla, skropić oliwą ze szczypiorku i udekorować skórką z cytryny i szczypiorkiem.
Połącz składniki w blenderze i zmiksuj przez 5 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.