Grillowane Chipotle-steki z masłem limonkowym
Jedna porcja zawiera 233 kalorie, 1G białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś proszek chipotle, ząbek czosnku, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Grillowane Steki (Lub Kotlety) Z Masłem Chipotle, Chipotle-steki z grzankami z Gorgonzoli, oraz Grillowane steki z łososia z masłem limonkowym.
Instrukcje
Połącz masło, czosnek, skórkę z limonki, sok z limonki i sól do smaku. Odstawić.
Połącz paprykę, kminek i proszek chipotle w małej misce.
Steki posypać dużą ilością soli koszernej, następnie równomiernie posypać mieszanką przypraw i wcierać w mięso.
Nasmaruj ruszty z grilla (lub patelni grillowej)i rozgrzej na dużym ogniu, aż do palenia. Zmniejszyć ciepło do średniej wysokości i dodać steki. Gotować bez ruchu, aż dobrze zwęglone, o 4 protokół. Odwróć steki i nadal gotować, aż do środka steki zarejestruj 125 ° F na termometrze natychmiastowego odczytu dla średnio rzadkich, 135 ° F dla średnich, lub 145 ° F dla dobrze zrobione.
Przenieść na talerz i pozostawić na co najmniej 5 minut, dodając masło limonkowe po kilku minutach, aby stopić się z pozostałego ciepła.
Steki pokroić w plasterki i od razu podawać.