Grillowane Arepy z serem farmerskim (lub Queso Blanco)
Need a przystawka bezglutenowa? Grillowane Arepy z serem farmerskim (lub Queso Blanco) mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, podgrzewany kurczak, ser manchego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Dip Serowy Queso Blanco, Dip Z Meksykańskiego Sera Białego Queso Blanco, oraz Smażone placki z serem (Arepas de Queso) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze przetwórz ziarna kukurydzy i wywar z kurczaka, aż będą gładkie.
Mąkę kukurydzianą wlać do dużej miski. Wymieszać z cukrem i kwaśną śmietaną.
Wlać bulion z kurczaka i mieszankę kukurydzy mieszając rękami lub drewnianą łyżką.
Dodać starty ser. Formuj mieszaninę w kulkę. Następnie oddzielić na 8 sztuk.
Zwiń każdy kawałek w kulkę, a następnie spłaszcz w naleśnik o grubości około 1/4 cala i średnicy 2 cali (ale pocieraj palce wokół krawędzi, aby utrzymać swoją grubość). W tym momencie możesz przykryć arepy wilgotnym ręcznikiem kuchennym i przechowywać je w lodówce do 1 dnia przed grillowaniem.
Rozpal ognisko w grillu węglowym lub gazowym.
Arepy posmarować lekko roztopionym masłem (dla smaku i dla uniknięcia sklejania). Grill arepas aż złoty, o 3 minuty z każdej strony. Powinny być opiekane Na zewnątrz, ale miękkie w środku.
Ostudzić do temperatury pokojowej. Przed podaniem udekorować serem rolniczym.
Z grilla łacińskiego: duszne i proste jedzenie na gorące kolacje i imprezy Rafael Palomino z Arlenem Gargagliano. Copyright © 2010 by Rafael Palomino; photographs copyright © 2010 by Dan Goldberg. Wydany przez Chronicle Books LLC.