Grillowana Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i szpinakiem z dressingiem z papryki Dymnej
Grillowany kurczak, kukurydza i sałatka ze szpinakiem z sosem paprykowym może być tylko przystawką, której szukasz. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 312 kalorii, 4G białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka lekko szpinak baby, papryka, oliwa z oliwek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smoky piekarnik grillowana kukurydza & mozzarella sałatka z sosem miodowo-limonkowym, Sałatka rzymska, grillowane awokado i wędzona kukurydza z sosem Chipotle-Cezar, oraz Sałatka z fety, kukurydzy i kurczaka z sosem pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić olej, ocet, szalotka, papryka, 1 łyżeczka. sól, oregano i pieprz w średniej misce. Schłodzić 1/2 szklanki dressingu.
Dodaj kurczaka do pozostałego dressingu, obrócić do płaszcza i schłodzić, pod przykryciem, co najmniej 1 1/2 godziny lub przez noc.
Niech kurczak i zastrzeżony opatrunek stoją w temperaturze pokojowej około 30 minut.
Tymczasem grill rozgrzać do średniej (350 do 450).
Przełożyć kurczaka na talerz.
Dodaj kukurydzę i grzyby do marynaty i pędzla do herbu. Grilluj warzywa i kurczaka, obracając raz, aż warzywa będą smugowane na brązowo, a kurczak nie będzie już różowy w środku, 15 do 20 minut dla kukurydzy i 12 do 18 minut dla kurczaka i grzybów.
Przelew na deskę jak zrobiono.
Pokrój ciepłe ziarna kukurydzy z kolb do dużej miski.
Kurczaka i grzyby pokroić w paski; następnie dodać do miski, wraz ze szpinakiem, cebulą, i reserved dressing, i wrzucić do herbu. Doprawić solą, jeśli chcesz.