Grillowana Sałatka Stekowo-Kukurydziano-Szpinakowa

Grillowany stek-Kukurydza-sałatka ze szpinakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 727 kalorii, 35g białka, oraz 57 g tłuszczu każdy. Na $5.2 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać grejpfrut, szpinak dziecko, uszy kukurydzy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to GRILLOWANA SAŁATKA Z PORTOBELLO Z AWOKADO, LIMONKĄ I GRILLOWANĄ KUKURYDZĄ, Grillowana Sałatka z stekiem i kukurydzą, oraz Grillowana Azjatycka sałatka ze szpinakiem.
Instrukcje
Rozgrzej grill do 350 do 400 (średnio-wysoko) ciepła. Stek Rub z 2 łyżkami. oliwa z oliwek i kolejne 3 składniki.
Posmaruj kukurydzę pozostałymi 2 łyżkami. oliwa z oliwek.
Steki grillowe i kukurydza w tym samym czasie, pokryte pokrywą grilla, 7 do 8 minut, obracając stek raz i obracając kukurydzę co 4 do 5 minut.
Niech stek stać 10 minut.
W międzyczasie trzymaj każdą grillowaną kolbę pionowo na desce do krojenia i ostrożnie tnij w dół, tnąc jądra z kolby. Odrzuć kolby. Cienko pokrojony stek.
Warstw szpinak, grillowane ziarna kukurydzy, stek, awokado, i grejpfrut na talerzach serwowania.
Podawać z dressingiem ranczo w butelkach.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
![Prowincja Peju Merlot]()
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah