Grillowana Salsa pomidorowo-groszkowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj grillowanego pomidora i Black-Eyed Pea Salsan. Ten przepis służy 10 i kosztuje 26 centów za porcję. Ta przystawka ma 55 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę jalapeño, paprykę, pomidory śliwkowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Hoppin ' John Cakes z grillowanym pomidorem i salsą z czarnego groszku, Black-Eyed Pean and Tomato Salsa, oraz Salsa Black Bean & Black-Eyed Pea.
Instrukcje
Przygotuj black-Eyed peas zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, aż będzie chrupiący.
Umieść połówki pomidorów pokrojone bokiem i czerwone kawałki papryki na lekko nasmarowanym stojaku na patelni brojlerów. Broil 3 cale od ciepła (z elektrycznymi drzwiami piekarnika częściowo otwarte) 6 do 7 minut z każdej strony lub do lekko zwęglone.
Odstawić na 10 minut. Pomidory posiekaj i umieść w średniej misce z sokami. Czerwoną paprykę pokroić w kostkę i dodać do pomidora. Wymieszać z black-Eyed peas i pozostałych składników. Przechowywać w lodówce w hermetycznym pojemniku do 3 dni lub do momentu przygotowania do podania.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé z Pinot Noir. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.