Grillowana polędwiczka wieprzowa ze świeżymi szaszłykami figowymi

Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Grillowana polędwiczka wieprzowa ze świeżymi szaszłykami figowymi może być świetnym przepisem. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.96 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 557 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ten przepis od Epicurious ma 27 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz figi, oliwę z oliwek, kozi ser i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%. Spróbuj Grillowana polędwiczka wieprzowa ze świeżymi szaszłykami figowymi, Jak zrobić figową polędwicę wieprzową na wiele posiłków, oraz Łatwe grillowane polędwiczki wieprzowe i szaszłyki ananasowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj gorący ogień w grillu.
Polędwicę posmarować oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Wyjmij szaszłyki z wody. Przebić figi przez środek metalowym szpikulcem lub szpikulcem do lodu, aby zrobić dziurę. Następnie nawlecz po 3 figi na każdy rozmaryn lub drewniany szpikulec. Lekko posmaruj figi oliwą z oliwek.
Polędwicę wieprzową umieścić bezpośrednio nad ogniem. Grilluj przez 2 do 3 minut na stronę (filet schabowy w środku przez 5 do 7 minut na stronę), obracając ćwierć obrotu na raz, aż natychmiastowy odczyt termometru mięsnego włożony w najgrubszą część zarejestruje 60° dla medium, a mięso jest soczyste i lekko różowe w środku.
W tym samym czasie umieść szaszłyki na ogniu, obracając kilka razy i gotując przez około 5 do 6 minut, aż zostaną podgrzane. Gdy są karmelizowane i miękkie, Usuń szaszłyki z ognia i utrzymuj ciepło.
Pozostawić wieprzowinę na około 5 minut, a następnie pokroić po przekątnej w plastry o grubości od 1 do 2 cali.
Aby służyć, ułóż na każdym talerzu 3 plastry wieprzowiny z szaszłykiem z fig, wszystkie zwieńczone pokruszonym kozim serem, skropione 1/2 łyżeczki miodu i posypane posiekanym rozmarynem.
Reprinted with permission of the Gardener & the Grill by Karen Adler & Judith Fertig, © 2012 Running Press