Grillowana Pizza Z Figami, Prosciutto, Gorgonzolą I Pesto Z Rukoli

Przepis Grillowana Pizza z figami, Prosciutto, Gorgonzolan i pesto z rukoli może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w okolicy 45 minut. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 633 kalorie, 14g białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Jest idealny do 4 Lipca. 10 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać orzechy włoskie, prosciutto, figi, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Prosciutto, figi i Gorgonzola Pizza z pesto rukola, Pizza z figami, Prosciutto, gorgonzolą, balsamiczną i rukolą, oraz Grillowana Pizza Z Figami, Gorgonzolą, Prosciutto I Bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ząbek czosnku zmielić w robocie kuchennym, aż będzie dobrze.
Dodaj liście rukoli, orzechy włoskie i trochę oliwy z oliwek i proces, nadal mżawka w oliwie z oliwek, aż do uzyskania konsystencji pesto.
Dodać sól i pieprz do smaku i odstawić.
Rozłóż lub rozwałkuj ciasto do pizzy na żądaną grubość i odstaw na kilka minut.
Pokrój łodygi fig i pokrój na ćwiartki.
Posmaruj lekko oliwą z oliwek i grilluj na średnim ogniu, aż pojawią się ślady grilla, około 3 minut.
Wyjąć na talerz i odstawić.
Ciasto do pizzy posmaruj lekko oliwą z oliwek i umieść naoliwioną stronę na grillu. Gotować na średnim małym ogniu, aż pierwsza strona jest lekko rumiane, około 5-8 minut, sprawdzając co kilka minut dla pęcherzyków, które muszą być popped w skorupie.
Odwróć skorupę na drugą stronę i rozłożyć skorupę z większością pesto rukoli.
Warstwę z plasterkami prosciutto i umieścić grillowane figi na wierzchu.
Posypać Gorgonzola kruszy się na górze i kropki z pozostałym pesto rukoli, i nadal grill, aż skorupa jest w pełni gotowane i ser topi się, o 5-10 minut. (Jeśli skorupa staje się zbyt ciemna na dnie, ale nie jest gotowana, przenieś pizzę na stronę grilla, która jest wyłączona i pozwól jej gotować z pośredniego ciepła z pozostałej strony, która jest włączona.)
Gdy pizza jest gotowane przez i ser topi się, zdjąć z grilla i pokroić i podawać.