Grillowana pikantna Pizza z kurczakiem Taco z Guacamole i limonkową salsą Chipotle

Grillowana pikantna Pizza z kurczakiem Taco z Guacamole i limonkową salsą Chipotle
Grillowana pikantna Pizza z kurczakiem taco z Guacamole i limonką Chipotle Salsa może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 1258 kalorii, 67g białka, oraz 67 g tłuszczu każdy. Na 6,48 zł / porcja, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 6 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, sól, ostry cheddar i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Pikantna Pizza Z Kurczakiem Taco Z Guacamole I Salsą Chipotle, Chipotle Limonka Grillowane krewetki i kukurydza Guacamole Mini Tostadas, oraz Chipotle Limonka Grillowane krewetki z kukurydzą i salsą z Czarnej Fasoli.

Instrukcje

1
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie Wysokiej Jakości Chipsów Warzywnych (zalecane: Terra Sticks)1 Opakowanie Wysokiej Jakości Chipsów Warzywnych (zalecane: Terra Sticks)
2
Wyjąć pierś z kurczaka pomiędzy 2 kawałki folii i umieścić w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
3
Połączyć olej i Taco wcierać w małej misce i posypać kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Niech marynować przez 30 minut. Grilluj kurczaka po obu stronach, aż do ugotowania, w sumie około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie Wysokiej Jakości Chipsów Warzywnych (zalecane: Terra Sticks)1 Opakowanie Wysokiej Jakości Chipsów Warzywnych (zalecane: Terra Sticks)
5
Przenieść do deski do krojenia i pozostawić do ostygnięcia. Kurczaka pokroić w kostkę i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Ciasto do pizzy pokroić na 3 równe kawałki. Na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj każdy kawałek, aż będzie bardzo cienki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Za PergaminOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Za Pergamin
Do 8 śliwekDo 8 śliwek
7
Ciasto posmarować oliwą z oliwek i lekko odkurzyć Taco Rub. Grillować po obu stronach, aż będzie chrupiące i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Sazon Z Kolendrą I AchiotePakiet Sazon Z Kolendrą I Achiote
1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie Wysokiej Jakości Chipsów Warzywnych (zalecane: Terra Sticks)1 Opakowanie Wysokiej Jakości Chipsów Warzywnych (zalecane: Terra Sticks)
8
W średniej misce wymieszaj sery mozzarella i Cheddar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Posiekana Pieczona Czerwona Papryka Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, OdsączonePosiekana Pieczona Czerwona Papryka Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
9
Równomiernie rozprowadzić 1/3 mieszanki serów mozzarella i Cheddar na każdej pizzy. Następnie dodać 1/3 pokrojonego w kostkę kurczaka. Powrót pizze do grilla, przykryć i gotować, aż ser jest bąbelkowy i stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie Wysokiej Jakości Chipsów Warzywnych (zalecane: Terra Sticks)1 Opakowanie Wysokiej Jakości Chipsów Warzywnych (zalecane: Terra Sticks)
10
Zdjąć z grilla. i umieścić na talerzach. Top pizze z Guacamole, i limonki Chipotle Salsa, w pożądanych ilościach. Dodać śmietanę i udekorować posiekaną kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Grzybów Shiitake, Pokrojonych W Plasterki1/4 Funta Grzybów Shiitake, Pokrojonych W Plasterki
Hot Dogi, GrillowaneHot Dogi, Grillowane
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie Wysokiej Jakości Chipsów Warzywnych (zalecane: Terra Sticks)1 Opakowanie Wysokiej Jakości Chipsów Warzywnych (zalecane: Terra Sticks)
11
W małej misce, wymieszać wszystkie składniki razem i rezerwy. Może być przechowywany, pokryty, do 1 miesiąca w sterylizowanym pojemniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
12
Wszystkie składniki wymieszać w małej misce.;
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
13
W średniej misce, wymieszać wszystkie składniki i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
14
Mżawka w miodzie, do smaku, jeśli salsa jest zbyt gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)

Składniki

1małeawokado, połówki, pestki i miąższ pokrojone w kostkę małeawokado, połówki, pestki i miąższ pokrojone w kostkę małe596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolej rzepakowy, plus więcej do szczotkowania ciastaolej rzepakowy, plus więcej do szczotkowania ciasta11 funt cukinii,cayennecayenne1(może być lub przeglądać)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania2do 3 papryczek chipotle w adobo, drobno posiekanychdo 3 papryczek chipotle w adobo, drobno posiekanych1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)czosnek liofilizowanyczosnek liofilizowany1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)cebula liofilizowanacebula liofilizowana11 funt cukinii,liofilizowane oreganoliofilizowane oregano596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane świeże liście kolendryposiekane świeże liście kolendry1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki1(może być lub przeglądać)kminek mielonykminek mielony11 funt cukinii,kminek mielonykminek mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)grubo zmielony czarny pieprzgrubo zmielony czarny pieprz3Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMiód, w razie potrzebyMiód, w razie potrzeby1limonka, soczystalimonka, soczysta1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)454Orzechy dowolne (posiekane)ciasto do pizzy, kupione w sklepieciasto do pizzy, kupione w sklepie2pomidory śliwkowe, drobno pokrojone w kostkępomidory śliwkowe, drobno pokrojone w kostkę596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula czerwona drobno pokrojona w kostkęcebula czerwona drobno pokrojona w kostkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)cebula czerwona drobno pokrojona w kostkęcebula czerwona drobno pokrojona w kostkę2(zima)Big Daddy ' s Taco Rub, plus więcej do przypraw, przepis poniżejBig Daddy ' s Taco Rub, plus więcej do przypraw, przepis poniżej1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2/3 szklanki (kilka garści) startego Parmigiano lub Romano2/3 szklanki (kilka garści) startego Parmigiano lub Romano3Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane szalotkiposiekane szalotki2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirozdrobniony ostry Cheddarrozdrobniony ostry Cheddar2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirozdrobniona mozzarellarozdrobniona mozzarella454Orzechy dowolne (posiekane)pierś z kurczaka, bez kości, bez skórypierś z kurczaka, bez kości, bez skóry1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/4 funta grzybów shiitake, pokrojonych w plasterki1/4 funta grzybów shiitake, pokrojonych w plasterki

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia41
Magazyn