Grillowana noga jagnięcina
Grillowana noga jagnięcina wymaga ok. 1 godzina i 27 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.73 za porcję. To danie główne ma 287 kalorii, 29g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 48 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, liście rozmarynu, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 90%. Spróbuj Grillowane szaszłyki z jagnięciny i figi z polewą miętowo-pieprzową i grillowanym bakłażanem, Grillowany Tandoori - jogurt marynowany baranek z grillowaną cebulą i zieloną fasolką, oraz Kanapki z grillowaną jagnięciną z grillowaną zieloną cebulką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz jogurt, oliwę z oliwek, skórkę z cytryny i sok, rozmaryn, sól i pieprz w dużej niereaktywnej misce.
Dodać jagnięcinę, upewniając się, że jest pokryta marynatą. Marynować w lodówce, pod przykryciem, na noc lub do 3 dni.
Doprowadzić jagnięcinę do temperatury pokojowej. Przygotuj grill węglowy z gorącymi węglami. Marynatę zeskrobać z jagnięciny, wytrzeć mięso papierowymi ręcznikami i obficie doprawić solą i pieprzem.
Posmaruj grilla olejem, aby jagnięcina nie przyklejała się, i grilluj po obu stronach, aż temperatura wewnętrzna wyniesie od 120 do 125 stopni na rzadko. Zajmie to 40 minut do 1 godziny, w zależności od tego, jak gorący jest grill.
Wyjmij jagnięcinę na deskę do krojenia, przykryj folią aluminiową i pozostaw na 20 minut. Następnie pokroić i podawać.