Grillowana noga jagnięca z miętą Gremolata

Grillowana noga jagnięca z miętą Gremolata
Grillowana noga jagnięcina z miętą Gremolata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 365 kalorii, 30g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oregano, wino, dekoracje: liście mięty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowane Kotlety Jagnięce Z Miętą Gremolata, Kotlety Jagnięce Z Miętą Gremolata, oraz Pieczona jagnięcina z papryką i miętą Gremolata.

Instrukcje

1
Wykonaj około 10 małych nacięć na tłustej stronie jagnięciny i włóż do każdej szczeliny ząbek czosnku i kilka liści mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2
Połącz pozostały czosnek, oliwę z oliwek i kolejne 4 składniki. Marynatę natrzeć po obu stronach jagnięciny. Przykryć i schłodzić 8 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
3
Zdjąć z marynaty i lekko odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
4
Odstawić na 30 minut.
5
Grilluj delikatnie olejem z krokosza barwierskiego. Grilluj jagnięcinę na średnim ogniu przez 15 minut z każdej strony, często fastrygując marynatą. Przenieść jagnięcinę na pośrednim ogniu, i grillować 10 do 15 minut więcej lub do mięsa termometr włożony do najgrubszej części mięsa rejestruje 130 do 135 średnio rzadkie, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Z Krokosza BarwierskiegoOlej Z Krokosza Barwierskiego
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Wyjmij z grilla i odstaw na desce do rzeźbienia, lekko przykrytej, co najmniej 20 minut. Pokroić w plastry 1/4 cala i podawać z miętą Gremolata.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Dekorować, w razie potrzeby.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia17
Magazyn