Grillowana noga jagnięca z miętą Gremolata

Grillowana noga jagnięcina z miętą Gremolata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 365 kalorii, 30g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oregano, wino, dekoracje: liście mięty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowane Kotlety Jagnięce Z Miętą Gremolata, Kotlety Jagnięce Z Miętą Gremolata, oraz Pieczona jagnięcina z papryką i miętą Gremolata.
Instrukcje
Wykonaj około 10 małych nacięć na tłustej stronie jagnięciny i włóż do każdej szczeliny ząbek czosnku i kilka liści mięty.
Połącz pozostały czosnek, oliwę z oliwek i kolejne 4 składniki. Marynatę natrzeć po obu stronach jagnięciny. Przykryć i schłodzić 8 godzin lub przez noc.
Zdjąć z marynaty i lekko odcedzić.
Grilluj delikatnie olejem z krokosza barwierskiego. Grilluj jagnięcinę na średnim ogniu przez 15 minut z każdej strony, często fastrygując marynatą. Przenieść jagnięcinę na pośrednim ogniu, i grillować 10 do 15 minut więcej lub do mięsa termometr włożony do najgrubszej części mięsa rejestruje 130 do 135 średnio rzadkie, obracając raz.
Wyjmij z grilla i odstaw na desce do rzeźbienia, lekko przykrytej, co najmniej 20 minut. Pokroić w plastry 1/4 cala i podawać z miętą Gremolata.
Dekorować, w razie potrzeby.