Grillowana noga jagnięca z greckim sosem Chimichurri

Grillowana noga jagnięca z greckim sosem Chimichurri
Przepis Grillowana noga jagnięca z greckim sosem Chimichurri jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników południowoamerykańskiej żywności. Ten przepis służy 10 i kosztuje $4.63 za porcję. To danie główne ma 453 kalorie, 45g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz czosnek, tymianek, oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Grillowane kotlety jagnięce i miętowe Chimichurri, Grillowana marynowana noga jagnięca ze szparagami i miętą Chimichurri, oraz Grillowany stek z sosem Chimichurri.

Instrukcje

1
Używając końcówki ostrego noża, wytnij równomiernie rozmieszczone małe szczeliny o głębokości do 1 cala na całej jagnięcinie. Włóż kawałki ząbka czosnku do szczelin. Powinieneś mieć 20 lub więcej szczelin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
2
Umieścić sól, pieprz, suszony tymianek i suszone oregano w małej misce i mieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone OreganoSuszone Oregano
Suszony TymianekSuszony Tymianek
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Oderwij kawałek folii aluminiowej wystarczająco duży, aby całkowicie owinąć nogę jagnięciny i umieścić ją na powierzchni roboczej. Ułóż na nim duży kawałek folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga JagnięcaNoga Jagnięca
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
Umieścić czosnek nabijane nogi jagnięciny na wierzchu folii. Przetrzyj mieszankę ziół na całej nodze jagnięciny. Ułóż plastry cytryny i łodygi rozmarynu na całej jagnięcinie, umieszczając niektóre pod nogą, a niektóre na górze. Owinąć jagnięcinę szczelnie folią foliową, a następnie folią aluminiową. Jagnięcinę przechowywać w lodówce, aż będzie gotowa do gotowania, co najmniej 8 godzin, najlepiej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga JagnięcaNoga Jagnięca
RozmarynRozmaryn
CzosnekCzosnek
CytrynaCytryna
JagnięcinaJagnięcina
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Po ugotowaniu rozpakuj jagnięcinę i usuń plasterki cytryny oraz gałązki rozmarynu i wyrzuć je. Jagnięcinę lekko natrzeć oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RozmarynRozmaryn
CytrynaCytryna
JagnięcinaJagnięcina
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
6
S. rozgrzej grill na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
7
Szaszłyk jagnięcinę na rożnie, jeśli jest używany, i grillować zgodnie z instrukcjami producentów, aż gotowane do smaku, 1 do 2 godzin. Po wykonaniu średnio rzadkiego temperatura wewnętrzna jagnięciny odczyta 52° na natychmiastowym odczycie termometru mięsnego (uważaj, aby nie dotykać kości podczas wkładania termometru). Po wykonaniu na średnim-dobrze temperatura zarejestruje140. można również grillować nogę jagnięciny na średnim-wysokim grillu na pośrednim ogniu, obracając ją często; będzie to zrobione po 1 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga JagnięcaNoga Jagnięca
KościKości
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
SzaszłykiSzaszłyki
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
8
Wyjmij jagnięcinę z rożna, jeśli używasz, i połóż ją na talerzu, aby odpocząć na około 15 minut przed wyrzeźbieniem. Albo niech jagnięcina ostygnie całkowicie, owinąć ją w folię aluminiową i przechowywać w lodówce. Podgrzać jagnięcinę, otwierając folię na wierzchu i umieszczając jagnięcinę w piekarniku 177° na około 30 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
9
Jagnięcinę pokroić w plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
10
Udekoruj talerz gałązkami świeżego tymianku, oregano, rozmarynu, jeśli chcesz i cytryny klinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
świeży Tymianekświeży Tymianek
RozmarynRozmaryn
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
11
Podawać grecki sos Chimichurri na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChimichurriChimichurri
1
Cebulę, oliwki, miętę, natkę pietruszki, oregano, czosnek, sok z cytryny i sól umieść w robocie kuchennym wyposażonym w stalowe ostrze. Proces aż drobno posiekane i dobrze wymieszane, około 1 minuty.Smak do przypraw, dodając więcej soku z cytryny w razie potrzeby. Łyżka SOS chimichurri do małej szklanej misce, przykryć folią i przechowywać w lodówce do czasu serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChimichurriChimichurri
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
PrzyprawyPrzyprawy
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
OliwkiOliwki
CebulaCebula
MiętaMięta
SólSól
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Folia FoliowaFolia Foliowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
artykuł var
3
Typ_27_data = {};
4
artykuł
5
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia100
Magazyn