Grillowana noga jagnięca z greckim sosem Chimichurri

Grillowana noga jagnięca z greckim sosem Chimichurri
Przepis Grillowana noga jagnięca z greckim sosem Chimichurri jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników południowoamerykańskiej żywności. Ten przepis służy 10 i kosztuje $4.63 za porcję. To danie główne ma 453 kalorie, 45g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz czosnek, tymianek, oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Grillowane kotlety jagnięce i miętowe Chimichurri, Grillowana marynowana noga jagnięca ze szparagami i miętą Chimichurri, oraz Grillowany stek z sosem Chimichurri.

Instrukcje

1
Używając końcówki ostrego noża, wytnij równomiernie rozmieszczone małe szczeliny o głębokości do 1 cala na całej jagnięcinie. Włóż kawałki ząbka czosnku do szczelin. Powinieneś mieć 20 lub więcej szczelin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
2
Umieścić sól, pieprz, suszony tymianek i suszone oregano w małej misce i mieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone OreganoSuszone Oregano
Suszony TymianekSuszony Tymianek
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Oderwij kawałek folii aluminiowej wystarczająco duży, aby całkowicie owinąć nogę jagnięciny i umieścić ją na powierzchni roboczej. Ułóż na nim duży kawałek folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga JagnięcaNoga Jagnięca
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
Umieścić czosnek nabijane nogi jagnięciny na wierzchu folii. Przetrzyj mieszankę ziół na całej nodze jagnięciny. Ułóż plastry cytryny i łodygi rozmarynu na całej jagnięcinie, umieszczając niektóre pod nogą, a niektóre na górze. Owinąć jagnięcinę szczelnie folią foliową, a następnie folią aluminiową. Jagnięcinę przechowywać w lodówce, aż będzie gotowa do gotowania, co najmniej 8 godzin, najlepiej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga JagnięcaNoga Jagnięca
RozmarynRozmaryn
CzosnekCzosnek
CytrynaCytryna
JagnięcinaJagnięcina
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Po ugotowaniu rozpakuj jagnięcinę i usuń plasterki cytryny oraz gałązki rozmarynu i wyrzuć je. Jagnięcinę lekko natrzeć oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RozmarynRozmaryn
CytrynaCytryna
JagnięcinaJagnięcina
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
6
S. rozgrzej grill na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Szaszłyk jagnięcinę na rożnie, jeśli jest używany, i grillować zgodnie z instrukcjami producentów, aż gotowane do smaku, 1 do 2 godzin. Po wykonaniu średnio rzadkiego temperatura wewnętrzna jagnięciny odczyta 52° na natychmiastowym odczycie termometru mięsnego (uważaj, aby nie dotykać kości podczas wkładania termometru). Po wykonaniu na średnim-dobrze temperatura zarejestruje140. można również grillować nogę jagnięciny na średnim-wysokim grillu na pośrednim ogniu, obracając ją często; będzie to zrobione po 1 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga JagnięcaNoga Jagnięca
KościKości
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
SzaszłykiSzaszłyki
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Wyjmij jagnięcinę z rożna, jeśli używasz, i połóż ją na talerzu, aby odpocząć na około 15 minut przed wyrzeźbieniem. Albo niech jagnięcina ostygnie całkowicie, owinąć ją w folię aluminiową i przechowywać w lodówce. Podgrzać jagnięcinę, otwierając folię na wierzchu i umieszczając jagnięcinę w piekarniku 177° na około 30 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
9
Jagnięcinę pokroić w plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
10
Udekoruj talerz gałązkami świeżego tymianku, oregano, rozmarynu, jeśli chcesz i cytryny klinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
świeży Tymianekświeży Tymianek
RozmarynRozmaryn
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
11
Podawać grecki sos Chimichurri na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChimichurriChimichurri
1
Cebulę, oliwki, miętę, natkę pietruszki, oregano, czosnek, sok z cytryny i sól umieść w robocie kuchennym wyposażonym w stalowe ostrze. Proces aż drobno posiekane i dobrze wymieszane, około 1 minuty.Smak do przypraw, dodając więcej soku z cytryny w razie potrzeby. Łyżka SOS chimichurri do małej szklanej misce, przykryć folią i przechowywać w lodówce do czasu serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChimichurriChimichurri
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
PrzyprawyPrzyprawy
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
OliwkiOliwki
CebulaCebula
MiętaMięta
SólSól
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Folia FoliowaFolia Foliowa
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
artykuł var
3
Typ_27_data = {};
4
artykuł
5
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Składniki

101 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)101 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennych1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku101 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychmrożone wegetariańskie kruszone mięsomrożone wegetariańskie kruszone mięso101 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy101 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychnoga jagnięcanoga jagnięca101 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychkrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone101 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychcytrynycytryny101 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennych2 ząbki czosnku (1 posiekany, 1 cały)2 ząbki czosnku (1 posiekany, 1 cały)101 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu101 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychciasto kukurydzianeciasto kukurydziane101 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychsuszone oreganosuszone oregano101 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychświeże oreganoświeże oregano101 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennych1/4 szklanki tłuszczu wieprzowego1/4 szklanki tłuszczu wieprzowego101 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennych2 łyżki świeżo zebranych gałązek kopru2 łyżki świeżo zebranych gałązek kopru101 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychbezkostna baranina pokrojona w kostki o wymiarach 3–4 cali – lub można ją zastąpić bezkostną łopatką jagnięcąbezkostna baranina pokrojona w kostki o wymiarach 3–4 cali – lub można ją zastąpić bezkostną łopatką jagnięcą101 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychplus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia100
Magazyn