Grillowana makrela z pomidorem, koprem włoskim i kaparami

Grillowana makrela z pomidorem, koprem włoskim i kaparami wymaga mniej więcej 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Na 4,11 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 38g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 501 kalorii. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz pomidory, oliwę z oliwek, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Grillowana makrela z pomidorem, koprem włoskim i kaparami, Grillowana Makrela Z Pikantnym Dżemem Pomidorowym, oraz Grillowana makrela z sycylijską Kaparowo-pomidorową salsą.
Instrukcje
Podgrzej patelnię grillową lub grill na świeżym powietrzu do średniej wysokości (około 191° do425).W międzyczasie pomidory i koper włoski posmarować połową odmierzonej oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem; odstawić.Gdy grill jest gotowy, umieścić pomidory i koper włoski na grillu i gotować odkryte, aż grill znaków tworzą, o 3 do 4 minut. Odwróć warzywa i gotować, aż pojawią się znaki grill po drugiej stronie, o 3 do 4 minut więcej.
Wyjąć na deskę do krojenia.Gdy warzywa są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie, pokroić i wyrzucić rdzenie z kopru włoskiego. Koper i pomidory posiekać na 1-1 / 2-calowe kawałki i umieścić w średnim rondlu.
Dodaj bulion rybny lub sok z małży, czosnek i szafran i wymieszaj, aby połączyć. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną, o 20 protokół. Trzymaj ciepło podczas grillowania ryby. (Jeśli używasz patelni do grillowania, użyj kilku warstw ręcznika papierowego, aby wytrzeć patelnię do czysta przed grillowaniem ryby.)
Rozgrzać grill do średniej wysokości. Przetrzyj ruszt ręcznikiem zanurzonym w oliwie z oliwek.Filety z makreli osuszyć ręcznikami papierowymi.
Posmarować obie strony pozostałą odmierzoną oliwą z oliwek i doprawić obie strony solą i pieprzem.
Umieścić filety na skórce grilla w dół i gotować, aż pojawią się ślady grilla, około 2 do 3 minut. Przekręć filety płaską łopatką i gotuj, aż pojawią się ślady grilla po drugiej stronie, a ryba zostanie ugotowana, o 2 minuty więcej.
Filety wyjąć na talerz i przykryć folią.
Dodać natkę pietruszki do ciepłej mieszanki pomidorowo-koprowej i wymieszać, aby połączyć. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.Podzielić mieszaninę pomidor-koper włoski wśród 4 obramowane talerze do serwowania lub płytkie miski i góry każdej porcji z kawałkiem makreli. Rybę zalać około 1 łyżką tapenady (zostanie trochę), posypać kaparami lub kaparami i natychmiast podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.