Grillowana makrela z imbirem, chilli i limonką

Grillowana makrela z imbirem, chilli i limonką
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepisy do skrzynki receptury, Grillowana makrela z imbirem , chili & limonka mżawka może być przepis należy spróbować. Na 5,46 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 91g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 834 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wiele osób robiło ten przepis, a 288 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis z BBC Good Food wymaga miodu, oleju sezamowego, chili i ząbka czosnku. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 23 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Krewetki z grilla z chilli, limonką i masłem z kolendry, Grillowana makrela z soją, limonką i imbirem, oraz Lime & ginger drizzle cake.

Instrukcje

1
Rozpal grilla i pozwól, aby płomienie zgasły, aż popiół zgaśnie z ciepła. Zrób mżawkę, ubijając 2 łyżki oliwy z oliwek i wszystkie inne składniki razem w małej misce, dostosowując stosunek miodu i limonki, aby uzyskać ostrą słodycz. Doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Ocena każdej strony makreli około 6 razy, nie do końca do kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakrelaMakrela
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
3
Posmarować rybę pozostałym olejem i lekko doprawić. Grilluj makrelę przez 5-6 minut z każdej strony, aż ryba zostanie zwęglona, a oczy staną się białe. Łyżką mżawkę nad rybą i odstawić na 2-3 min przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakrelaMakrela
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala

Polecane wino: Pinot Grigio, Sparkling Rose, Viognier

Pinot Grigio, Sparkling rosé i Viognier to moje najlepsze propozycje dla makreli. Silnie aromatyzowane, tłuste ryby, takie jak makrela, dobrze łączą się z tymi chrupiącymi winami białymi i winem musującym, nawet różowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.
TrudnośćNormalny
Gotowe W23 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia83
Magazyn