Grillowana kukurydza ze słodko-słoną azjatycką glazurą

Grillowana kukurydza ze słodko-słoną azjatycką glazurą
Need a bezglutenowa i pescatariańska przystawka? Grillowana kukurydza ze słodko-słoną azjatycką glazurą może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 167 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.12 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odebrać masło, kłosy kukurydzy, złoty brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Miękkie Azjatyckie letnie bułeczki ze słodkim i słonym sosem do zanurzania, Pikantna Kukurydza Z Grilla, oraz Słodkie I Słone Babeczki Kukurydziane dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj pierwsze 4 składniki w małej misce, aż cukier się rozpuści. Roztopić masło z 2 łyżkami oleju w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać mieszankę sos rybny i zielonej cebuli i gotować na wolnym ogniu, aż sos zacznie gęstnieć, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Sos RybnySos Rybny
SOSSOS
3
Zrób z wyprzedzeniem: SOS maślany można przygotować 2 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
4
Odstawić w temperaturze pokojowej.
5
Rozgrzej grilla (średnio-wysokie ciepło).
6
Posmaruj kukurydzę olejem. Grill kukurydza do miękkości i zwęglone w miejscach, o 13 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
7
Obficie posmaruj kukurydzę sosem maślanym i podawaj, przekazując pozostały sos osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
KukurydzaKukurydza
8
* Sos rybny jest uniwersalnym składnikiem. Spróbuj (
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
9
wymieszane z czosnkiem i kolendrą jako marynata do grillowanego kurczaka; (
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurczak Z GrillaKurczak Z Grilla
KolendraKolendra
MarynataMarynata
CzosnekCzosnek
10
w sosie barbecue do żeberek; (
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos BarbecueSos Barbecue
żeberkażeberka
11
w sałatce z zielonych jabłek i posiekanej kolendry; i (
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone JabłkoZielone Jabłko
KolendraKolendra
12
w mieszance masła z cayenne i szalotki do grillowanej ryby. Jest on dostępny w sekcji Asian foods wielu supermarketach i na rynkach azjatyckich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło AromatyzowaneMasło Aromatyzowane
SzalotkaSzalotka
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
RybyRyby

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Złożony i elegancki, z warstwami czystych, skoncentrowanych owoców gruszkowych, cytrusowych i pestkowych, przepyszną kwasowością i pikantnym, mineralnym rdzeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
KuchnieAzjatyckie
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn