Grillowana kukurydza z czosnkiem i imbirem-masło sojowe
Grillowana kukurydza z czosnkiem i imbirem-masło sojowe jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 133 kalorie, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sok z 1 cytryny, imbir gałkowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Char Grillowane Paczki Kukurydziane Nadziewane Miękkim Czosnkiem I Imbirem C, Grillowana kukurydza z masłem ziołowo-czosnkowym, oraz Grillowana kukurydza z masłem Jalapeno-czosnkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i ułóż węgle po jednej stronie rusztu z węglem drzewnym. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Alternatywnie, ustawić połowę palników na grillu gazowym do najwyższego ustawienia ciepła, przykryć i podgrzewać przez 10 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Podczas grillowania rozgrzewa, połączyć czosnek, imbir, sos sojowy, masło i sok z cytryny. Wymieszać widelcem, aż dobrze się połączą. Odstawić.
Umieść kukurydzę bezpośrednio nad gorącą stroną ognia. Jeśli używasz grilla węglowego, nie otwieraj. Jeśli używasz gazu, przykryj, gdy nie obracasz kukurydzy. Gotuj kukurydzę, obracając co minutę, aż będzie dobrze zwęglona ze wszystkich stron, w sumie około 10 minut.
Przenieść kukurydzę do dużej miski. Posmarować sosem za pomocą łyżki lub pędzla.
Posypać szalotki i podawać natychmiast.