Grillowana kukurydza z Aleppo-pieprz Aioli
Grillowana kukurydza z Aleppo-pieprz Aioli może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.44 za porcję. Jedna porcja zawiera 326 kalorii, 6G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz płatki pieprzu aleppo, ocet winny, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Stek z flanki z Karczochowo-ziemniaczanym Haszem i Aleppo-pieprzowym Aioli, Stek z flanki z Karczochowo-ziemniaczanym Haszem i Aleppo-pieprzowym Aioli, oraz Kukurydza z pieprzem Aleppo i skórką z limonki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpal grilla. W dużym rondlu, doprowadzić 1 galon wody do wrzenia z 1/4 szklanki cukru i 1/4 szklanki soli.
Dodać 6 kłosów posiekanej kukurydzy; blanszować przez 1 minutę.
W małej misce ubić 1 duże żółtko z 1 łyżeczką octu winnego białego, 1 łyżeczką płatków pieprzu Aleppo, 1 ząbkiem czosnku mielonego i 1 łyżeczką mielonej szalotki. Stopniowo ubijać w filiżance oleju roślinnego, aż zgęstnieje.
Ubijamy 1 łyżeczkę miodu i doprawiamy solą.
Grilluj kukurydzę na dużym ogniu, obracając kilka razy, aż ładnie zwęglona, około 5 minut.
Przenieś kukurydzę na talerz i rozłóż ją z aioli.
Posypać 6 łyżkami pokruszonego sera Cotija lub feta i podawać na gorąco.