Grillowana kanapka z kurczakiem z grillowanymi grzybami Vinaigrette
Grillowana kanapka z kurczakiem z grillowanymi grzybami Vinaigrette to bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 1448 kalorii, 65g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 11,18 zł / porcja, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka rukoli, czosnek, szalotka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowane piersi z kurczaka z grzybami Shiitake Vinaigrette, Grillowany kurczak z pieczonym czosnkiem-Oregano Vinaigrette i grillowanymi ziemniakami Fingerling, oraz Pieczarkowa kanapka z grillowanym serem (aka The Mushroom Melt) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Każdy Bochenek ciabatty przeciąć na pół.
Posmarować wnętrze każdej połowy oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Umieścić na blasze do pieczenia i odstawić.
Przygotuj grill i pozwól mu spalić się do średnio gorących węgli lub ustaw grill gazowy na średnie ciepło.
Umieść chleb na grillu, z dala od bezpośredniego ciepła, i grill po obu stronach, aż brązowy i chrupiące na zewnątrz, ale nadal miękkie w ciągu, o 5 protokół.
Grzyby pozostawić w całości i wrzucić do miski z 1/2 szklanki oliwy z oliwek, 1 łyżeczką tymianku, czosnkiem oraz solą i pieprzem do smaku. Natychmiast grillować grzyby (należy uważać, aby nie dopuścić do płomienia rozbłysnąć i spalić grzyby), obracając co najmniej raz, aż rumiane i gotowane przez, o 7 do 8 protokół.
W misce marynaty, dodać szalotkę, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, ocet, pietruszka, Pozostałe 1 łyżeczka tymianku, i sól i pieprz, do smaku. Dobrze wymieszać.
Grzyby ostudzić, drobno posiekać i dodać do miski marynaty. Dobrze rzucaj. (Grzyb vinaigrette mogą być wykonane dzień wcześniej, pokryte, i schłodzone, a następnie doprowadzone do temperatury pokojowej przed podaniem.)
Posypać solą i pieprzem po obu stronach kurczaka.
Skropić odrobiną oliwy z oliwek.
Gdy węgle spaliły się do średniego ognia, umieścić kurczaka na grillu i gotować, aż rumiane, o 2 protokół. Odwróć, przejdź do krawędzi grilla z dala od bezpośredniego ciepła, i nadal gotować, aż nieprzezroczyste przez cały, o 7 protokół.
W misce wrzucić rukolę z cytrusowym winegretem. Pokrój piersi kurczaka w poprzek pod kątem 45 stopni.
Do grzybów wlać nagromadzone soki z kurczaka i wymieszać. Grzyby łyżka na wierzchu 4 kromki pieczywa z grilla i top z kurczaka. Rukolę podzielić między kanapki.
Pozostałe kromki chleba ułożyć na wierzchu i od razu podawać.