Grillowana jagnięcina z afrykańskimi przyprawami i Herbowanym jogurtem

Grillowana jagnięcina z afrykańskimi przyprawami i Herbowanym jogurtem jest bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 326 kalorii, 28g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka nasion kminku, noga jagnięciny, nasiona sezamu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ten przepis jest typowy dla kuchni afrykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowana Noga Jagnięcina Z Czosnkiem I Przyprawami Curry, Pieczona noga jagnięcina z przyprawami północnoafrykańskimi, cytryną i cebulą, oraz Grillowana Noga Z Jagnięciny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W przypadku grillowanej jagnięciny: wytnij nadmiar tłuszczu i chrząstki z obu stron jagnięciny i połóż ją płasko na desce do krojenia. Aby jagnię na ogół tej samej grubości, Motyl grube końce przez krojenie płytko po przekątnej w najgrubszą część i otwarcie go, jak książka. Ocena całej pieczeń, po obu stronach, w płytkiej 1-calowy Wzór crosshatch.
Podgrzać małą patelnię saute na średnim ogniu i dodać kolendrę i nasiona kminku. Tosty aż pachną.
Połącz prażone nasiona z sezamem i drobno zmiel w młynku do przypraw lub moździerzu i tłucz.
Do miski wlać zmielone przyprawy i dodać sumak, sól i cynamon.
Czosnek połącz z odrobiną oleju rzepakowego, aby uzyskać pastę i wcierać w mięso. Rub mieszankę przypraw równomiernie do mięsa i pozostawić do penetracji przez co najmniej 1 godzinę w temperaturze pokojowej lub do 1 dnia w lodówce.
Połączyć jogurt, szczypiorek, kolendra, koperek, oliwa z oliwek, sok z cytryny, sól i cayenne w misce i odstawić.
Rozgrzać grill do średniej-wysokiej temperatury.
Grillować jagnięcinę na średnim ogniu, uważnie obserwując pochodnie, aż do ciemnobrązowego od spodu, około 5 minut. Flip i gotować, aż ciemnobrązowy ponownie, o 5 protokół. Nadal gotować jagnięcinę, przerzucając co minutę lub tak, aż jagnię czuje się odbijający po szturchnięciu i mierzy 125 stopni F na wewnętrznym termometrze odczytu dla średnio rzadkich, o 5 minut dłużej. (Jeśli lubisz średnią jagnięcinę, przynieś ją do 130 stopni.)
Pozostawić mięso na półmisku przez co najmniej 5 minut, przerzucając go od czasu do czasu, przed krojeniem cienko przez ziarno i podawaniem z herbatą jogurt.
Polecane wino: Pinotage, Chenin Blanc, Riesling
Afrykański może być połączony z Pinotage, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Beaumont Pinotage z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![Beaumont Pinotage]()
Beaumont Pinotage
Styl Beaumont odzwierciedla chłodniejszy klimat regionu Bot River. Świeże czerwone owoce jagodowe o pysznie pitnym średnim ciele i dobrze zintegrowanych taninach.Bardzo dobrze pasuje do bobotie, dziczyzny i curry, żeberek zapasowych i steku z pieprzem, lub spróbuj snoek i dżem winogronowy.