Grill węglowy - pieczony indyk z ziołowym masłem musztardowym

Grill węglowy-pieczony indyk z ziołowym masłem musztardowym może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 546 kalorii, 61g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 14. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, rozmaryn, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grill - pieczony indyk z ziołowym masłem musztardowym, Szałwia i tymianek wędzony indyk na grillu węglowym, oraz Grill-pieczone zioła-potarte piersi indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrębki moczyć w ciepłej wodzie przez co najmniej 20 minut lub kawałki co najmniej 1 godzinę.
Wyjmij kratownicę z indyka i wyrzuć.
Usuń szyję, ogon i podroby z jamy; Zapisz na sos, jeśli chcesz. Wypłukać ptaka wewnątrz i na zewnątrz i osuszyć. Pamiętaj, aby umyć umywalkę mydłem antybakteryjnym.
Pozostałe składniki przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem.
Ustawić grill węglowy dla pośredniego średniego i niskiego ciepła( 300 do 325): Światło 50 brykietów w rozruszniku kominowym. Otwórz dolne otwory wentylacyjne grilla w pełni i zamknij otwory wentylacyjne pokrywy w połowie. Gdy węgle są nakrapiane popiołem, około 20 minut, umieść aluminiową patelnię ociekową (co najmniej tak dużą jak indyk) w środku firegrate. Węgle bankowe po obu stronach patelni, piętrując je najwyżej o ściany grilla. Zadaniem patelni jest powstrzymanie węgli przed opadaniem w kierunku środka, pod indykiem. Przykryć grill i niech węgiel pali się do średniej-niskiej. Sprawdź temperaturę podczas pieczenia; jeśli to konieczne, dodaj 5 więcej brykietów do każdego Kopca około co 30 do 45 minut, aby utrzymać stałą temperaturę na poziomie 300 do 32
Tymczasem rozłóż około 2 łyżki. masło ziołowe we wnętrzu głównej jamy. Zaczynając od końca piersi, rozluźnij skórę, pracując aż po nogi, jeśli możesz.
Resztę masła rozprowadź pod skórą i na wierzchu nóg, ud i na końcu piersi. Poklepać ptaka, aby wyrównać grudki i równomiernie rozprowadzić masło. Owiń końcówki skrzydeł i końcówki pałeczek folią, aby nie char.
Spuścić połowę zrębków lub kawałków drewna.
Posypać równomiernie węglami. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu z klapami na zawiasach ustawionymi nad węglami, aby ułatwić ich uzupełnianie. Ilekroć podczas gotowania spadnie poniżej 300, dodaj około 5 brykietów do każdego stosu węgli.
Olej płytkie, ale solidny stojak do grillowania i umieścić indyka na nim, piersi bok do góry. Ustaw stojak na obramowanej patelni do pieczenia wystarczająco dużej, aby ją utrzymać; następnie Ustaw patelnię z indykiem nad pośrednią powierzchnią ciepła (wyrównaną z aluminiową patelnią). Włóż termometr cyfrowy w kształcie przewodu przez najgrubszą część piersi, aż dotknie kości. Ułóż przewód na pośrednim obszarze ciepła. Cover grill.
Grilluj-piecz indyka przez około 1 godzinę, przyciemniając go folią, gdy zacznie się ściemniać.
Odcedzić Pozostałe zrębki lub kawałki drewna i dodać do ognia jak wcześniej. Grill - pieczony indyk, aż termometr zarejestruje 165, 2 do 3 godzin więcej. Użyj termometru natychmiastowego odczytu, aby dwukrotnie sprawdzić temperaturę po drugiej stronie piersi i zmierzyć temperaturę w stawie uda (gdzie uda spotykają się z ciałem); tutaj powinno być 17
Podnieś patelnię do pieczenia z indykiem z grilla. Wskazówka indyka przez jeden koniec grillowania rack Tak soki uruchomić na patelni.
Przełożyć indyka na półmisek; zapisać soki na patelni do sosu, lub po prostu odcedzić soki, łyżka tłuszczu, i podawać je tak, jak jest.
Niech Turcja odpocząć w ciepłym miejscu 20 do 30 minut.
Udekoruj dodatkowymi gałązkami ziół, jeśli chcesz i przynieś do stołu do rzeźbienia.
* Użyj wiórów lub kawałków drewna, aby nadać indykowi delikatnie dymny smak. Ulubione lasy aidella dla indyka to lasy owocowe, takie jak jabłko, wiśnia lub brzoskwinia; znajdziesz je w sklepach z zaopatrzeniem w domu.