Grill - pieczony indyk z ziołowym masłem musztardowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego z grilla indyka z masłem z musztardy ziołowej. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 61g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 546 kalorii. Ten przepis służy 14. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz masło, pieprz, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grill-pieczone zioła-potarte piersi indyka, Pieczone Masło Ziołowe Indyk, oraz Pieczone Masło Ziołowe Indyk.
Instrukcje
Zrębki moczyć w ciepłej wodzie przez co najmniej 20 minut lub kawałki co najmniej 1 godzinę.
Wyjmij kratownicę z indyka i wyrzuć.
Usuń szyję, ogon i podroby z jamy; Zapisz na sos, jeśli chcesz. Wypłukać ptaka wewnątrz i na zewnątrz i osuszyć. Pamiętaj, aby umyć umywalkę mydłem antybakteryjnym.
Pozostałe składniki przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem.
Ustaw grill na pośrednim średnim i małym ogniu (300 do 325): Ustaw aluminiową patelnię ociekową (co najmniej tak dużą jak indyk) pod rusztem kuchennym i na środkowym palniku (dla grilla 3-palnikowego) lub na jednym z dwóch palników (dla grilla 2-palnikowego). Z otwartą pokrywą grilla, zapal wszystkie palniki i skręć w wysoką. Zamknij pokrywę i podgrzej 10 minut; wyłącz palnik pod miską ociekową i wyreguluj inne palniki, aby utrzymać 300 do 32
Tymczasem rozłóż około 2 łyżki. masło ziołowe we wnętrzu głównej jamy. Zaczynając od końca piersi, rozluźnij skórę, pracując w dół nóg, jeśli możesz.
Rozłóż resztę masła pod skórą i na wierzchu nóg, ud i na końcu piersi. Poklepać ptaka, aby wyrównać grudki i równomiernie rozprowadzić masło. Owiń końcówki skrzydeł i końcówki pałeczek folią, aby nie char.
Spuścić połowę zrębków lub kawałków drewna. Włóż chipsy do pudełka dla palaczy, jeśli grill ma taki, lub włóż chipsy do małej płytkiej jednorazowej aluminiowej patelni i ustaw na bezpośrednim ogniu. Jeśli używasz kawałków, Ustaw bezpośrednio na ruszcie nad zapalonym palnikiem.
Olej płytkie, ale solidny stojak do grillowania i umieścić indyka na nim, piersi bok do góry. Ustaw stojak bezpośrednio na ruszcie kuchennym nad miską ociekową. Włóż cyfrowy termometr do grillowania w kształcie przewodu przez najgrubszą część piersi, aż dotknie kości. Ułóż przewód na pośrednim obszarze ciepła. Cover grill.
Grilluj-piecz indyka przez około 1 godzinę, przyciemniając go folią, jeśli zacznie się ściemniać.
Odcedzić Pozostałe zrębki lub kawałki drewna i dodać do ognia jak wcześniej. Grill - pieczony indyk, aż termometr zarejestruje 165, 1 do 2 godzin więcej. Użyj termometru natychmiastowego odczytu, aby dwukrotnie sprawdzić temperaturę po drugiej stronie piersi i zmierzyć temperaturę w stawie uda (gdzie uda spotykają się z ciałem); tutaj powinno być 17
Podnieś indyka na półmisku; Zapisz soki na patelni do sosu, lub po prostu odcedzić soki, łyżka off tłuszczu, i służyć im jak jest.
Niech Turcja odpocząć w ciepłym miejscu 20 do 30 minut.
Udekoruj dodatkowymi gałązkami ziół, jeśli chcesz i przynieś do stołu do rzeźbienia.
* Użyj wiórów lub kawałków drewna, aby nadać indykowi delikatnie dymny smak. Ulubione lasy aidella dla indyka to lasy owocowe, takie jak jabłko, wiśnia lub brzoskwinia; znajdziesz je w sklepach z zaopatrzeniem w domu.