Grill - pieczony indyk z ziołowym masłem musztardowym

Grill - pieczony indyk z ziołowym masłem musztardowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego z grilla indyka z masłem z musztardy ziołowej. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 61g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 546 kalorii. Ten przepis służy 14. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz masło, pieprz, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grill-pieczone zioła-potarte piersi indyka, Pieczone Masło Ziołowe Indyk, oraz Pieczone Masło Ziołowe Indyk.

Instrukcje

1
Zrębki moczyć w ciepłej wodzie przez co najmniej 20 minut lub kawałki co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
WodaWoda
1
Wyjmij kratownicę z indyka i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
2
Usuń szyję, ogon i podroby z jamy; Zapisz na sos, jeśli chcesz. Wypłukać ptaka wewnątrz i na zewnątrz i osuszyć. Pamiętaj, aby umyć umywalkę mydłem antybakteryjnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
3
Pozostałe składniki przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Ustaw grill na pośrednim średnim i małym ogniu (300 do 325): Ustaw aluminiową patelnię ociekową (co najmniej tak dużą jak indyk) pod rusztem kuchennym i na środkowym palniku (dla grilla 3-palnikowego) lub na jednym z dwóch palników (dla grilla 2-palnikowego). Z otwartą pokrywą grilla, zapal wszystkie palniki i skręć w wysoką. Zamknij pokrywę i podgrzej 10 minut; wyłącz palnik pod miską ociekową i wyreguluj inne palniki, aby utrzymać 300 do 32
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
PatelniaPatelnia
5
Tymczasem rozłóż około 2 łyżki. masło ziołowe we wnętrzu głównej jamy. Zaczynając od końca piersi, rozluźnij skórę, pracując w dół nóg, jeśli możesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
6
Rozłóż resztę masła pod skórą i na wierzchu nóg, ud i na końcu piersi. Poklepać ptaka, aby wyrównać grudki i równomiernie rozprowadzić masło. Owiń końcówki skrzydeł i końcówki pałeczek folią, aby nie char.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
MasłoMasło
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Spuścić połowę zrębków lub kawałków drewna. Włóż chipsy do pudełka dla palaczy, jeśli grill ma taki, lub włóż chipsy do małej płytkiej jednorazowej aluminiowej patelni i ustaw na bezpośrednim ogniu. Jeśli używasz kawałków, Ustaw bezpośrednio na ruszcie nad zapalonym palnikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
PatelniaPatelnia
8
Olej płytkie, ale solidny stojak do grillowania i umieścić indyka na nim, piersi bok do góry. Ustaw stojak bezpośrednio na ruszcie kuchennym nad miską ociekową. Włóż cyfrowy termometr do grillowania w kształcie przewodu przez najgrubszą część piersi, aż dotknie kości. Ułóż przewód na pośrednim obszarze ciepła. Cover grill.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
KościKości
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
PatelniaPatelnia
9
Grilluj-piecz indyka przez około 1 godzinę, przyciemniając go folią, jeśli zacznie się ściemniać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Odcedzić Pozostałe zrębki lub kawałki drewna i dodać do ognia jak wcześniej. Grill - pieczony indyk, aż termometr zarejestruje 165, 1 do 2 godzin więcej. Użyj termometru natychmiastowego odczytu, aby dwukrotnie sprawdzić temperaturę po drugiej stronie piersi i zmierzyć temperaturę w stawie uda (gdzie uda spotykają się z ciałem); tutaj powinno być 17
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
11
Podnieś indyka na półmisku; Zapisz soki na patelni do sosu, lub po prostu odcedzić soki, łyżka off tłuszczu, i służyć im jak jest.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Niech Turcja odpocząć w ciepłym miejscu 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
13
Udekoruj dodatkowymi gałązkami ziół, jeśli chcesz i przynieś do stołu do rzeźbienia.
14
* Użyj wiórów lub kawałków drewna, aby nadać indykowi delikatnie dymny smak. Ulubione lasy aidella dla indyka to lasy owocowe, takie jak jabłko, wiśnia lub brzoskwinia; znajdziesz je w sklepach z zaopatrzeniem w domu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
Cała TurcjaCała Turcja
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
FrytkiFrytki
OwoceOwoce
BrzoskwiniaBrzoskwinia
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia26
Magazyn