Greckie Naleśniki Jogurtowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj greckich naleśników jogurtowych. Ten wegetariański przepis serwuje 4 i kosztuje 1,57 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 18g białka, 5G tłuszczu i w sumie 260 kalorii. Jeśli masz pod ręką sodę oczyszczoną, jogurt grecki, brzoskwinię i kilka innych składników, możesz to zrobić. 53 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Quinoa pełnoziarniste naleśniki z jogurtem greckim {najzdrowsze naleśniki, jakie kiedykolwiek zrobiłem}, Greckie Naleśniki Jogurtowe, oraz Greckie Naleśniki Jogurtowe dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W małym rondelku zagotuj sok ananasowy i jagody. Gotuj, aż jagody zmiękną i wyskoczą, a sok zgęstnieje i syropowaty, około 15 minut. Dodaj brzoskwinie i gotuj jeszcze przez 5 minut.
Zdjąć z ognia i odstawić.
W międzyczasie ubij jogurt, jajka, cukier i skórkę w dużej misce, aż się połączą.
Wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i 1/2 łyżeczki soli w małej misce i dodaj do mieszanki jogurtowej, aż się połączą.
Podgrzej dużą nieprzywierającą patelnię lub patelnię na średnim ogniu i posmaruj sprayem do gotowania. Pracując partiami, nalewaj ciasto około 1/4 szklanki na raz, równomiernie rozstawiając naleśniki, na patelnię lub patelnię. Gotuj, aż blaty będą musujące i będą lekko suche, 2 do 3 minut, następnie ostrożnie odwróć i gotuj, aż będą złote i ugotowane, jeszcze 2 do 3 minut. Powtórz z większą ilością sprayu do gotowania i pozostałym ciastem.
Naleśniki podawać na gorąco z sosem jagodowo-brzoskwiniowym.