Greckie klopsiki na słodko i Ostro (Keftedes me Saltsa Domata)
Słodkie i pikantne Greckie klopsiki (Keftedes me Saltsa Domata) mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 406 kalorii, 17g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Jeśli masz mielony cynamon, sos marinara, kuskus i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Groszek w sosie pomidorowym (Revithia Me Saltsa Domata), Keftedes-Greckie Klopsiki, oraz Keftedes Małgorzaty (Greckie klopsiki) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W przypadku klopsików: w dużej misce wymieszaj jagnięcinę, kuskus, szalotki, czosnek, jajko, pietruszkę, oliwę z oliwek, miętę, oregano, sól, kminek, cynamon i pieprz cayenne. Uformuj mieszaninę na klopsiki o średnicy od 15 do 16 cali.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać klopsiki i gotować, aż brązowy ze wszystkich stron, o 6 protokół.
Dodaj sos marinara, laski cynamonu, i zmielony cynamon. Doprowadzić sos do wrzenia i zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Gotować, obracając od czasu do czasu, aż klopsiki są gotowane przez, 10 do 12 protokół. Wyrzuć laski cynamonu.
Przenieść klopsiki i sos do dużej miski i służyć.