Greckie klopsiki i Tzatziki
Greckie klopsiki i Tzatziki to śródziemnomorska hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera około 44g białka, 54g tłuszczu i w sumie 813 kalorii. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 3,94 USD za porcję. Mieszanka koszernej soli, płaskiego pieczywa, oregano i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z Foodnetwork ma 135 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 94%, co jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Greckie klopsiki i Tzatziki, Greckie klopsiki i Tzatziki, oraz Greckie klopsiki z domowej roboty Tzatziki.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Umieść ruszt chłodzący na 2 blachach do pieczenia, aby upiec klopsiki i opiekać pita.
Namocz chleb w mleku. Ogórek obrać i zetrzeć na sitku. Posolić i pozostawić na 20 minut.
Wlej EVOO do miski, następnie dodaj mięso i posyp solą i pieprzem. Wyciśnij chleb i pokrusz między palcami, dodając go do mięsa.
Dodaj miętę, cebulę, oregano, cynamon, 2 ząbki czosnku, jajko i 1/2 soku z cytryny i wymieszaj do połączenia.
Za pomocą małej gałki do lodów uformuj mieszankę mięsną w około 24 kulki i ułóż na blasze do pieczenia. Piecz na złoty kolor, 15 do 18 minut.
Wyjmij klopsiki z piekarnika i umieść brojlery na wysokim poziomie. Zwęglić pita pod brojlerem, 30 sekund do 1 minuty z każdej strony.
Wciśnij ogórek w sitku, aby usunąć nadmiar wody i dodaj do robota kuchennego. Następnie dodaj jogurt, koperek, pozostały 1 ząbek czosnku, skórkę i pozostały sok z cytryny. Dopraw SOS kminkiem i solą i przetwarzaj na gładką masę.
Podawaj klopsiki z sosem i pitami.
Polecane wino: 1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto, Napój Alkoholowy, Składnik, Kategoria Produktów Spożywczych, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Wytrawne Białe Wino, Sproszkowane Nasiona Lubczyku, Puszka Brzoskwiń, Odsączonych, Typ Elementu Menu, Moschofilero, Assyrtiko, Agiorgitiko
Tzatziki w menu? Spróbuj połączyć z białym winem, napojem alkoholowym i składnikiem. Jeśli masz ochotę pójść po grecku ze swoim greckim jedzeniem, assyrtiko i moschofilero to urocze białe wina do połączenia z kurczakiem, owocami morza itp. Agiorgitiko to pełna czerwień odpowiednia do pieczonych mięs i jagnięciny. Viva Diva Moscato Colada z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Viva Diva Moscato Colada
Słodkie wino Moscato nasycone naturalnym smakiem kokosa i ananasa. Kolor Jasnopomarańczowy. Owocowy, typowy dla kokosa i ananasa z lekkimi nutami Moscato. Doskonały jako aperitif lub mieszanie z koktajlami.