Greckie kanapki z chlebem kieszonkowym z jagnięciną

Greckie kanapki z chlebem kieszonkowym z jagnięciną mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 635 kalorii. Na $3.5 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób lubiło to danie główne. Mieszanka jogurtu, liści mięty, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Kanapki z jagnięciną Souvlaki z sałatką grecką i sosem Tsatsiki, Sałatka Grecka Pita Pocket, oraz Domowe gorące kanapki kieszonkowe z indykiem.
Instrukcje
W misce wymieszać jagnięcinę z czosnkiem, oregano, 1/2 łyżeczki soli i pieprzem. Kształt mieszaniny na 8 równe podłużne paszteciki, każdy około 1/4 cala grubości.
Umieścić paszteciki na stojaku w patelni brojlerów. Broil 4 do 6 cali od ciepła, aż mięso jest rumiane z każdej strony i ledwo różowy w środku (wyciąć do testu), 7 do 10 minut w sumie.
Podczas gdy kotlety jagnięce gotują, ogórki obrać i cienko pokroić.
Wymieszaj plastry z jogurtem, miętą i sokiem z cytryny, aby zrobić sałatkę ogórkową.
Na każdym z 4 talerzy umieść 2 paszteciki jagnięce, 1/4 sałatki ogórkowej i 2 połówki chleba kieszonkowego. Mięso przekładamy do chleba, dodajemy sałatkę ogórkową i sól do smaku.