Greckie Kaboby jagnięce z jogurtem-miętową salsą Verde

Greckie Kaboby jagnięce z jogurtem-miętową salsą Verde
Przepis Grecki jagnięcy Kabobs z jogurtowo-miętową salsą Verde może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 1 godzina i 13 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 76 g tłuszczu, oraz w sumie 825 kalorii. Na $3.55 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jeśli masz czosnek, gałązki rozmarynu, gałązki rozmarynu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pieczeń z jagnięciny z salsą cytrynowo-miętową Verde, Stelaż jagnięcy z Baby rzepa i mięta Salsa Verde, oraz Grecka jagnięcina z sosem jogurtowo-miętowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozmarynowe szaszłyki moczyć w wodzie przez 30 minut. W międzyczasie w szklanej misce ubić czosnek, tymianek, oliwę z oliwek, ocet sherry, sól i pieprz. Wrzucić kawałki jagnięciny do marynaty i pozostawić do marynaty w temperaturze pokojowej przez 30 minut. Po zamarynowaniu jagnięciny nawlecz na gałązki rozmarynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SherryOcet Sherry
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MarynataMarynata
RozmarynRozmaryn
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
TymianekTymianek
WodaWoda
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Podczas gdy jagnięcina jest marynowania, przygotować salsa verde umieszczając sok z cytryny, oliwa z oliwek, jogurt, czosnek, sól, mięta, oregano, pietruszka, kapary, i filet anchois w misce blendera. Zmiksować na gładką masę, następnie przelać do naczynia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SardeleSardele
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KaparyKapary
CzosnekCzosnek
JogurtJogurt
JagnięcinaJagnięcina
MiętaMięta
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
4
Ugotować szaszłyki jagnięce, obracając od czasu do czasu, aż nie będą już różowe, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
5
Podawać z salsą verde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jimmy John ' s Vin de Sandwich Pinot Noir z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Jimmy John ' s Vin de Sandwich Pinot Noir
Jimmy John ' s Vin de Sandwich Pinot Noir
Pinot Noir został wyprodukowany i butelkowany przez Folk Machine winery i producenta wina Kenny Likitprakong.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 13 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Magazyn