Greckie Kaboby jagnięce z jogurtem-miętową salsą Verde
Przepis Grecki jagnięcy Kabobs z jogurtowo-miętową salsą Verde może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 1 godzina i 13 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 76 g tłuszczu, oraz w sumie 825 kalorii. Na $3.55 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jeśli masz czosnek, gałązki rozmarynu, gałązki rozmarynu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pieczeń z jagnięciny z salsą cytrynowo-miętową Verde, Stelaż jagnięcy z Baby rzepa i mięta Salsa Verde, oraz Grecka jagnięcina z sosem jogurtowo-miętowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozmarynowe szaszłyki moczyć w wodzie przez 30 minut. W międzyczasie w szklanej misce ubić czosnek, tymianek, oliwę z oliwek, ocet sherry, sól i pieprz. Wrzucić kawałki jagnięciny do marynaty i pozostawić do marynaty w temperaturze pokojowej przez 30 minut. Po zamarynowaniu jagnięciny nawlecz na gałązki rozmarynu.
Podczas gdy jagnięcina jest marynowania, przygotować salsa verde umieszczając sok z cytryny, oliwa z oliwek, jogurt, czosnek, sól, mięta, oregano, pietruszka, kapary, i filet anchois w misce blendera. Zmiksować na gładką masę, następnie przelać do naczynia i odstawić.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu.
Ugotować szaszłyki jagnięce, obracając od czasu do czasu, aż nie będą już różowe, około 8 minut.