Przepis Grecki stek Pitas z sosem koperkowym może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 211 kalorii, 28g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, oregano, pitas i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Greckie Pitas z kurczaka z sosem jogurtowym ogórkowo-koperkowym, Stek Grecki Pitas, oraz Grecki stek i Pesto Sałatka Pitas.
Instrukcje
1
Przygotować grill lub brojlerów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
Kasztany Wodne, Julienne
2
Aby przygotować sos, połącz pierwsze 5 składników, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Aby przygotować stek, połącz sok i następne 4 składniki (sok przez stek) w dużej plastikowej torbie; Zamknij. Marynować w lodówce 10 minut, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
4
Wyjąć stek z worka; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Stek
5
Umieść stek na grillu lub patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania; gotować 6 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Brojlerów
Kasztany Wodne, Julienne
6
Odstawić 5 minut.
7
Stek pokroić ukośnie w poprzek ziarna na cienkie plasterki. Każdą połówkę pita wyłożyć 1 połówką liścia sałaty. Podziel stek równomiernie między połówki pita. Łyżka 1 łyżka sosu i 1 1/2 łyżeczki sera w każdej połowie pita.
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Wild & Wilder ekshibicjonisty Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.